Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Shounbourgh

Pages: [1] 2
1
Hi Geert,

strictly speaking (in regards to the documentation) it isnt a bug (e.g. for EA_OnPostNewConnector):
"This event occurs after a user has dragged a new connector from the Toolbox or Resources window onto a diagram. The notification is provided immediately after the connector is added to the model."

But it feels kinda incomplete/inconsistent that events are only created when diagrams gets modificated

But i'll try to get out the best with report this as a bug.

Thanks for your fast reply. Always impressed :)

Erik

2
Hi,

i am experimenting with the broadcast events for automated updates. I want react to connection creation / deletion. To do so, i modify the EA_PostNewConnector(...) - event in my C#-Addin. The problem i noticed is, that this event will only occur if the connector is created on a diagram. But there are a lot of other ways creating a connector (out of script, Project Browser -> Add -> Create Link, Addin itself). Whats the reason behind this architecture or am i just missing something (maybe overlooked a method) to interpose directly to model change notifications?

Thanks
Erik

3
Hi Geert,

thanks for the fast reply. I will try it soon. Another question comes in my mind - it is also possible to adjust the appearance of the "Property view" if a specific Object Type / Stereotype. For example, the <<table>>-Stereotype for DataModeling has a tab in its property view called "Table Detail" with a specific view. Can i create views like these for my own Stereotypes? (If yes, how? ^^)

Thanks
Erik

4
Hi there,

just one / two short question(s): Is it possible to create and embed own Views in Enterprise Architect (i.e. there are the "Toolbox"-, "Traceability"-,"Project Browser" .... - Views) with a C#-Addin. If not, is it possible to implement a Window with Windows.Forms / Windows.Presentation to create own Views?

Thanks for you help.

Erik

5
General Board / Re: Create Common Diagram Objects out of a script
« on: June 28, 2016, 10:54:08 pm »
Hi, it worked for me, ty.

6
General Board / Create Common Diagram Objects out of a script
« on: June 24, 2016, 11:04:24 pm »
Hi,

i wanted to create a Hyperlink Diagram object out of a vbs, but i actually dont know how, because no element has to be created for it.
Can someone post a valid solution?

Thx a lot & great weekend :)

7
General Board / Re: How to set Attribute.Type from VB Script
« on: June 01, 2016, 07:25:06 pm »
Hi Geert,

nice, it works :)

8
General Board / How to set Attribute.Type from VB Script
« on: June 01, 2016, 06:19:23 pm »
Hi,

i want to set the Type-property of an attribute of an element to a self defined DataType. I tried to set the dataType.ElementGUID to the attr.Type, but it dont create the reference.
What I have to to set there?

Thx, Erik

9
Hi,

it seems to work :)
Ty

10
Hi,

i create a UML Profile. Within i want a Stereotype to have a TaggedValue, that is a list of references to other Stereotypes in my UML Profile. I know how to create a single-reference TaggedValue (TaggedValue Connector), but not for a collection of references. How can achieve this?

Thanks, and greets, Erik

11
Hi,
just a quick question.

Because the following vb-script snippet is NOT working for me (Error: Object requiered: "bitv"):
Code: [Select]
dim bitv as EA.TaggedValue
set bitv = element.TaggedValues.GetByName("BuiltInType")
bitv.Value = refBuiltIn.ElementGUID
bitv.Update()

i do it in the other way which is working:
Code: [Select]
for each tv in element.TaggedValues
if (tv.Name="BuiltInType") then
tv.Value = refBuiltIn.ElementGUID
tv.Update()
end if
next

Just wondering why the first snippet is not working ^^
Happy weekend.

Erik

12
Hi,

as the title says, i want to virtualize a component with some of its ports. Two ports of two different components are connected by an association. Because there are components with lots of ports, i want to virtualize a component with a subset of its containing ports, but it seems EA does not support this. Is there a work around or best-practice?

Kind regards, Erik

13
Bugs and Issues / Re: Hide/Show labels of Ports
« on: May 26, 2016, 05:40:40 pm »
Hm ok. This does not help me to hide and show the labels of a set of ports. I have to click each label of a port and hide/show it seperatly. Is there any quicker solution?

Erik

14
Bugs and Issues / Hide/Show labels of Ports
« on: May 20, 2016, 08:38:16 pm »
Hi,

just a quick question - how can i Show and Hide the Labels of Ports? I mean, if i Right-Click on a label which is part of a port, there is an option "Hide Label" in the Context Menu. But how can I show it again and how can i hide and show the labels of more ports? (I expected here the same Context Menu Entry as it exists for Connectors, but it doesnt.)

Greetings Erik

15
Bugs and Issues / Re: Simple SQL-join in a file-based repository
« on: May 18, 2016, 06:08:16 pm »
Hey ty....i know my error.
I have to put the column-attributes in these "[]" brakets, if they contain non-alphanumeric characters...holy.

Thanks a lot for that fast reply - you opened up my eyes :D

Pages: [1] 2