Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - davidson

Pages: [1] 2 3
1
General Board / Re: haunted by old MDG menus
« on: September 23, 2016, 06:50:08 am »
Hi - just a follow-up - I tried loading the MDG on a different machine on a local database and still got the same ghost  Toolbox items.
Really weird as they simply do not exist in the XML file.

I was thinking of writing to Stephen King, a good subject for a novel ;-)

2
General Board / haunted by old MDG menus
« on: September 22, 2016, 09:15:50 am »
Hi,
I wanted to see if it was anything obvious I was doing before I report it as a bug.

I am using MDG technology of my own making. In it I used to have a toolbar with some elements within it. However I have deleted the toolbox from the toolbar profiles, re-generated the MDG and XML profile files, but it still pops up in the Target Sparx Menus (and it is assigned to them all within my MDG which is odd).

I have checked in the MDG produced XML that I load and the menu name is not in there, so it must somehow be the residual effects of the target Sparx system.

There is only one MDG available on the extensions  menu, so there is no duplication problems etc.

Does anyone have any idea what the issue is or more importantly how to delete it?

Thanks,
Ian

3
General Board / Re: Writing Reports with Tables
« on: September 13, 2016, 07:51:37 pm »
Thanks Geert.

I shall look them up!

4
General Board / Re: Writing Reports with Tables
« on: September 13, 2016, 03:10:25 pm »
This is so frustrating - trying to do something, find a complexed , second rate workaround.

Now something as mundane as trying to remove numbers from a Heading for an appendix is turning into all day challange.

I give up, I'm going back to cutting and pasting the whole freaking thing, certainly more time-saving

5
General Board / Re: Double note sizes
« on: September 13, 2016, 08:39:59 am »
Cool thanks  ;)

6
General Board / Writing Reports with Tables
« on: September 12, 2016, 03:18:28 pm »
Sorry Everyone,
I see be asking questions on every step of my journey. Firstly does anyone know if there is a user guide on writing reports in Sparx?
i have searched around and cannot find anything.

The problem I am about to describe has been suggested "you can do it" in the Web site, but doesn't give any examples how to do it.

I have a very simple request.

I have created a custom SQL query that returns 3 columns in the following foramat :

Diagram name         Element name   Dependancy Name

Diagram 1                   Element 1             Depend1
Diagram 1                   Element 1             Depend 2
Diagram 1                   Element 1             Depend 3
Diagram 2                   Element 2             Depend 5

and so on.

All I want to do is turn the above into

Diagram 1                   Element 1             Depend1
                                                                Depend 2
                                                                Depend 3
Diagram 2                   Element 2             Depend 5

With some form of alternative colour for rows for each new diagram name change, and a Header.

I thought the merge row might do this, but unclear how it works.
I have 1 row set up for the table with these fields. I have tried "merge row for the first and second" but nothing happended.
I tried creating another row and merge the two, but that just duplicated.

I am totally unclear as tow how this is supposed to work.
Also how do I get alternative colours rows?




7
General Board / Re: Double note sizes
« on: September 12, 2016, 11:46:52 am »
Further feedback on this erratic defect.

I changed the dependancy of one element to remove spaces. Saved it. Re-loaded it and re-sized it to the correct position and it worked.
Even when I put the spaces back in.

When I tried it on another however, it didn't work and wouldn't re-size, and no change was implemented.



8
General Board / Re: Double note sizes
« on: September 12, 2016, 11:42:34 am »
Ah Yes - that seems to be the issue. Thanks
Pity I know what the problem is now, but I need spaces.....

9
General Board / Re: Double note sizes
« on: September 12, 2016, 06:46:43 am »
I just tried this taking out the space and it still produces the large note.

BTW - I am using a shapescript (hence the notes to describe what is in the compartment) for the original icon.

10
General Board / Re: Double note sizes
« on: September 11, 2016, 01:56:14 pm »
Can I just check below.

 if(HasProperty("Element.IsSource"))
            {
               SetCompartmentName("Sub Capabilities");
               AppendCompartmentText("#element.NAME#");
               THIS BLANK LINE CAUSES THE PROBLEM?
            }

11
General Board / Updating element Tags
« on: September 11, 2016, 01:03:39 pm »
An interesting problem I am faced with.

I have a well used model in place with a set of elements, all created by an MDG profile.
I have recently added some new tags to one of the element, within the MDG profile.

Obviously they only appear in new elements, not in existing. I was going to write to SQL to update all of the tags (just absolute values but it determines a shape).

I just thought I'd check though to see if there is easy way of doing this?
Assigning a new tag to an existing element retrospectively?

Thanks

12
Bugs and Issues / Re: Mouse Icon keep getting stuck
« on: September 08, 2016, 07:23:52 am »
Strangely enough it is on elements.

13
Ahh ha
%APPDATA%\Sparx Systems\EA\MDGTechnologies. worked!!!!

Millions of  thanks!

14
General Board / Two MDG technologie in MDG Technologies window for same MDG
« on: September 06, 2016, 08:53:05 am »
Hi Everyone,
I have a strange problem. I have two MDG technologies for a custom made MDG that I have made in my Technology list under MDG technologies.

I have read through the notes already made in other various posts, looking under APPATA and in settings but I cannot find it.

It is proving to be a real pain as we did an emergency change in our MDG, and it is not being activated, it is always the old one that it goes to.

I have 12.1. My two MDG versions - the older version says " Location xyz.xml(in APPDATA), and is the one permanently active.

The new one is not activated and will not stay activated and the location just says "Model".
I would dearly love to delete the first one but cannot find it.

Any suggestions?

15
General Board / Re: Dependency and Custom departments not working
« on: August 29, 2016, 06:51:43 pm »
Hi Simon,
Thanks for responding.

I'm not too sure what you mean - If you are talking about enabling features etc. on the element for dependencies and realized items then yes, that has been done.

Otherwise can you please clarify?

Pages: [1] 2 3