Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - mrblack12

Pages: [1] 2 3
1
General Board / Autonumbering on stereotype level
« on: June 23, 2017, 12:36:48 am »
Hi,

I posted this question a few moonths ago: "I was wondering if there's a way to use auto-numbering on a stereotype level. The default function is to set auto-numbering on Type level, e.g. Requirement. In my project we distinguish functional requirements and business rules as two dffierent stereotypes of a requirement type.

We would like to have the functional requirements and business rules automatically numbered on creation, both with a dfferent prefix, let's say "FR-" for a functional requirement and "BR-" for a business rule.

Any suggestions whether this is possible?".

The only reply I got then was that this could only be done through (writing my own) add-on. By now I'm wondering if anyone else has come across this issue since and already had a working solution for it. If not, how does one go about writing their one add-on?

Thanx,
Rick

Thanx in advance,
Rick

2
General Board / Settings spell checker in virtual environment
« on: May 16, 2017, 08:18:13 pm »
Hi,

in my current project we're using EA in a Citrix environment. Because we are a Dutch company we're using the Dutch spelling checker. I noticed however that restarting EA resets the main dictionary language back to American English. Apparently the custom choice of a different main dictionary language isn't maintained in the project repository or anywhere else (e.g. Workspace). However, I also use a local version of EA privately on my laptop, and there the setting to the Dutch dictionary language is preserved. So I'm guessing this has something to do with EA running in a virtual environment?

Does anyone else have these issues? And if so, is Sparx resolving this in future releases?

Rick

3
Hi,

I'm working on a template for generating documents on class diagrams, but I can't seem to find how to set the template up so that it shows only the class diagrams and classes. I tried using the Exclude filter option and then setting Exclude details for "Class" (Attribute is not shown in the list since it's not an element in its own right) and Exclude connector type to "All", but neither one does the trick.

Any suggestions on how to solve this?

Thanx
Rick

4
General Board / Supress inherited attribute visibility
« on: May 04, 2017, 06:41:14 pm »
Hi,

I was wondering if it's possible to suppress the visibility of inherited attributes in a subclass, just like you would for its own attributes. In the feature and compartment visibility window the only thing you can do is check the box to show inherited attributes, but I don't see how you can set which inherited attributes to show and which not.

Any thoughts on this?

Much appreciated...
Rick

5
General Board / Wireframe and tables
« on: April 10, 2017, 11:08:40 pm »
Hi,

I'm trying out the wireframing toolbox to see if we can use it for our GUI designs. It seems that the properties of some of the objecttypes are restricted: for instance, when using a table it's not possible to indicate how the values are to be justified (centered, left or right), it uses the Anglo style decimal separator ('.' instead of ',') which causes decimal values separated by a comma to be placed in the adjacent column and there's no way to lay-out indvidual cells (border or fill colour).

I've noticed that the table properties are described in a tagged value note (memo): is it possible to manually manipulate this note?

Thanx,
Rick

6
General Board / Diagram filter: show only some attributes in class
« on: March 29, 2017, 12:01:11 am »
Hi,

I was wondering if it's possible to filter a class diagram based on a specific type of attribute, perhaps on datatype or tagged value? I already found the Show Visible Elements function, which already does some part of what I'm looking for...

Thanx
Rick

7
General Board / Generate tables from classes?
« on: February 23, 2017, 01:13:44 am »
Hi,

I have a class model setup with classes that contain attributes. The attributes all have data types and scope (protected, private or public). Is is possible to generate a physical model (e.g. tables and columns) from this?

Thanx a bunch....
Rick

8
Hi,

I want to link a user-field on a screen object to a specific attribute in a class, so I drag the attribute from the project browser to the diagram. But it then transforms into an object instance and is placed seperately in the package where the diagram resides. Is there some way to prevent this, because now I basically have two definitions of the attribute: the one in the class and the seperate object instance....

Thanx in advance
Rick


9
General Board / Searching for special characters in element name
« on: January 23, 2017, 11:44:30 pm »
Hi,

I'm trying to construct a search query that searches for elements with a special character - like &,*,+,), etc. - in the name. I'm doing this using a wildcard search but the only character for which it doesn't work is the wilcard character itself: '*'. Using just an asterisk as search term results in the entire repository, duh!

I'm thinking there might be a way by using an escape character like a forward or backward slash but that doesn't seem to do the trick either. Any suggestions on this?

Thanx,
Rick

10
General Board / Auto-numbering element on stereotype level
« on: November 21, 2016, 09:07:07 pm »
Hi,

I was wondering if there's a way to use auto-numbering on a stereotype level. The default function is to set auto-numbering on Type level, e.g. Requirement. In my project we distinguish functional requirements and business rules as two dffierent stereotypes of a requirement type.

We would like to have the functional requirements and business rules automatically numbered on creation, both with a dfferent prefix, let's say "FR-" for a functional requirement and "BR-" for a business rule.

Any suggestions whether this is possible?

Thanx in advance,
Rick

11
General Board / script implementing cut-and-paste functionality
« on: November 03, 2016, 01:34:33 am »
Hi,

I'm working on a project in which a rather large number of business rules have been imported to a general package in EA, using a CSV import. But now we have to get each BR placed in the right functional package. We are still using EA version 10 which does not support (bulk) cut and paste, so each BR is manually copied to the clipboard and then manually pasted from the clipboard in the right package. To prevent double instances of the same BR we then have to get back to the general package and remove the original BR.

This is mind-numbingly boring work, especially when you have over hundreds of BR's to process. I was wondering if there's someone out there who has come up with a script of sorts to simulate the "Cut and paste" function.

12
General Board / Custom search queries not showing in model view
« on: October 30, 2016, 01:49:49 am »
Hi,

I'm constructing a number of model views, based on search queries I have built and saved as My Searches. It looks as though the 'Properties' window of a (search) model view does not show all the queries I've stored under My Searches, in the 'Search' dropdown list (just some of them). When I go to the 'Manage views' window however, the searches are displayed in the 'Searches' dropdown. And when I select one and run it, it performs the search correctly.

But when I close the 'Manage views' window and return to the 'Properties' window again, the selected search is still not showing in the 'Search' dropdown list. This is bugging the hell out of me >:( : is it really a (known) bug or am I doing something wrong?

Any nsights on this would be greatly appreciated! ;)

Rick

13
General Board / Visualizing element complexity
« on: September 06, 2016, 06:46:01 pm »
Hi,

I'm wondering whether it's possible to show an element's complexity - defined in the General properties window - on a diagram, perhaps by use of colours (like how you can show the status of an element). Any thoughts on this?

Thanx,
Rick

14
General Board / Solutions for migrating data from Oracle Designer to EA
« on: August 13, 2016, 12:54:01 am »
I've already read some threads on this topic, but the most recent one is from 2011 so I was wondering if in the meantime some possible solutions have come to light. I am looking for an automated way to transfer data (i.e. datamodel, business rules, etc.) from an Oracle Designer repo to EA v12 or 13. I'm kinda hoping some forum member has developed a script for this. ;D

15
General Board / Status bar not showing query results
« on: July 14, 2016, 10:06:15 pm »
Hi,

in pre 12 versions of EA, the statusbar would show the results of an executed query (e.g. number of rows selected: #), but somehow I can't get v12 to show this as well. Any ideas on how to bring that to the surface?

Thanx in advance,
Rick

Pages: [1] 2 3