Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Eamonn John Casey

Pages: [1] 2 3 4
1
Bugs and Issues / ArchiMate 3 and Aggregation/Composition nesting
« on: November 14, 2017, 06:04:46 pm »
Hi!
I have noticed an issue With some elements in the ArchiMate 3 MDG when using Aggregation\Composition and Nesting. In some elements (Application Component) when putting one element inside the other the relationship should hide but it doesn't. Trying the same With elements in Stretagy or Motivation seems to work. The relationship hides when the elements are nested.
Eamonn J.

2
Automation Interface, Add-Ins and Tools / C# EA Wrapper available
« on: September 21, 2017, 09:17:10 pm »
If anyone wants it, I have been working on a wrapper for EA API in C#.
includes functions like:
Code: [Select]
EA.Element GetElementByName(int packageID, string elementName, string stereoType)
EA.Connector FindorCreateConnector(string fromElementGUID, string toElementGUID, string connectorDirection, string connectorStereoType)
EA.Element FindOrCreateElement(Package rootPackage, string elementName, string stereoType)
Package FindOrCreatePackage(Package parent, String packageToFind, String packageType)
List<EAQueryResults.EAConnector.Row> GetConnectorsByGuid(String fromGuid)

3
General Board / What is your top 10 features in EA 13.x
« on: September 21, 2017, 02:23:47 am »
Hello,
Been talking recently with a colleague. Couldn't agree on what cool things are in EA. Everyone can model, Swim Lanes and Model Views. Database Engineering and Cloud Pro/Web EA. But there is so much more.
Please post you favorites for the benefit of the community.
Eamonn J.

4
General Board / Pro Cloud/WebEA and log in (Single Sign On)
« on: September 13, 2017, 04:12:16 am »
Hello,

We got an EA 13.5 installation and have downloaded the ProCloud/WebEA trial. I got it to work in our local network but it seems that WebEA doesn't support Single Sign On. That I type in my Active Directory credentials.

I open Enterprise Architect normally with my Active Directory credentials. But from WebEA it doesn't accept my credentials. I must set the password in the EA client to something so I can use WebEA.

Is this a bug or an oversight. Or maybe it is a setup thing on the web server.

Anyone hit this problem?

EjC

5
Bugs and Issues / Nested elements and ArchiMate3::ArchiMate_Aggregation
« on: August 25, 2017, 08:00:13 pm »

Aggregation & Composition behave differently for nesting different elements. In the Application toolbox I create an Aggregation relationship between two elements and then place one inside the other. The line disappears. As it should according to specification.
If I do the same thing for Business Funstions the line does not disappear. Is there something in the MDG that I can modify so as to get this behaviour?

/ EjC //

6
General Board / EA Database structure verion
« on: August 24, 2017, 07:32:49 pm »
We have been running 12.1 and upgraded to 13.5. But seeing as I have only recently taken over admin of the database I don't know their version. Is there a way to find out which Version of the EA database I got?
I am thinking something simple like:

SELECT * FROM t_version

7
General Board / EA Swimlanes and custom Tagged Values
« on: August 24, 2017, 02:45:52 am »
Hi,
Has EA v13.5 lost the ability to Swimlane on Tagged Values? KanBan seems to have kept that ability and I do remember in v12.1 doing Swimlanes on custom Tagged Values.
Is there something I missed in the configuration og a Swimlane in v13.5?
Eamonn J.

8
General Board / Security: Row Level Locking
« on: August 21, 2017, 06:51:55 pm »
I have a question about security in EA.
I have been reading about the addition of row level locking for EA. But I haven't really seen it. Neither in the released product nor in commitments to a future release. Can anyone shed some light on this???

/ EjC //

9
Automation Interface, Add-Ins and Tools / Scripting: Run button disabled
« on: August 18, 2017, 06:31:42 pm »
Hi,
Does anyone have an idea why my Run button is diabled in the Scripting toolbox? I am Administrator. In EA 12.1 it is enabled. In EA 13 it is disabled.
EjC

10
General Board / Automatic Color Elements based on Tagged Values
« on: August 18, 2017, 04:17:21 am »
Hello,
Hopefully someone has done this before and can help me out :)

I have been investigating Heat Map dashboards and they are really informative. What I would like to do is place elements (for example: ArchiMate Application Components) onto a diagram and based on Tagged Values to change the default color automatically.

I could do this with a script. But I don't want it to be a manual task. Maybe there is a "Before Display" event I could use to trigger the color change.

Any help would be appreaciated.

Thanks,
Eamonn J.

11
Uml Process / BPMN Import - Diagram does not draw correctly
« on: August 02, 2017, 08:24:47 pm »
Hi!

I recently got a BPMN file that was exported from CA Agile Requirements Designer. I am trying to import it into EA using Import XML / BPMN v2.0. It imports all of the elements but the diagram comes ou very strange. For example: Arrows don't Connect to boxes. They just stop in dead Space on the canvas.

I am guessing that the Bounds and Waypoint coordinates are the problem. That EA uses different geometry. Any suggestions on how to fix this?

Thanks for any advice
Eamonn J.

12
General Board / Cloud Server and RAS asset name
« on: June 19, 2017, 09:18:19 pm »
Hi,

Is there any way to find out the model name that was used to create a reusable asset?

Eamonn J.

13
General Board / Database Engineering: Remove Schema on import
« on: June 19, 2017, 08:54:02 pm »
Hi!

Got a question for reverse engineering a database that has Schema names (Oracle, DB2 etc.). Is there an option in EA to ignore the schema name on the import? What I am really trying to do is compare one live database schema to another lives schema.
Maybe I could just change it in the model? But I don't want to do that manually.

Thanks in advance
Eamonn J.

14
Hello,

Last week we encountered an interesting defect. For some reason the Parent_ID of a t_package got the same id as the Package_ID. This meant that it was a parent of itself. And of course dropped out of the Project Browser.
The solution was to og into the database and run an UPDATE SQL to reconnect it to a package in the Browser.

Has this been reported before?

Eamonn J. Casey
NAV  //  Arbeids- og velferdsdirektoratet

15
General Board / Database Builder: More than on connection
« on: June 08, 2017, 06:53:40 pm »
Hi!

Is there a recommended way to compare two live databases? We have a Development, test and Production database and I was thinking to use EA Database Builder to compare (for example) Development With test to generate an update DLL script.

How can this be done? Do I just change the database Connection element on the diagram?

EjC

Pages: [1] 2 3 4