Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - royvanmarrewijk

Pages: [1] 2 3 4
1
General Board / Can't create instance
« on: September 04, 2017, 05:05:41 pm »
Hi,

I created a profile with a new stereotypes (called component) that extends the Class object and inherits the SysML1.3 Block object. The new type has the following instance behaviour configured:
- Mode: Instance
- Owner: Element
- Type: Component (it's own type).

Now when I am using the component type it works very well but when I try to create an instance it won't create one. So for example I drag the element on my diagram, select Drop as -> Property (SysML1.3::Part) and click OK. Then the diaglog disappears and nothing is dropped on my diagram. The strange thing is that is does work by my collegues.

Do you have any ideas what settings I have to check to get this functionality enabled??

kind regards,
Roy

2
General Board / Shape script instance color
« on: June 15, 2017, 10:36:37 pm »
Hi,

In my profile I created a stereotype "component" that inherits from a SysML::Block. Within this stereotype I used the Shape Script to set the color of the component depending on the value of a tagged value. This works fine but when I create an instance of the component it got the EA default color and I would like to inherit the color of the component. Can anyone tell me how to achieve this?

In the profile of the component I set the "Instance behaviour -> Type" to itself, is this the right way to create instances?

3
General Board / EAP missing data
« on: June 02, 2017, 05:23:33 pm »
Hi,

For backup and distribution we transfer our project (DBMS) to an .EAP file once in a while. Since a week or two I got the error "DAO.Field [3163] - Message to long" and the result is that the project is transfered to the .EAP but the .EAP is missing data like the tagged values of operations. The size of the .EAP is more than 1 GB and I think this has to do something with the DAO error but I don't know for sure.

So.. Do you guys know how I can solve this problem and what are the options to reduce the size of the .EAP. I already disabled and cleared the audit log and performed a Project Integrity Check.

Kind regards,
Roy


4
Bugs and Issues / Tagged Values aren't saved
« on: March 24, 2017, 03:18:19 am »
Hi,

Every now and then I have the problem that the changes that I made to the tagged values of an operation won't be saved. So for example I have a SysML1.3::Block with some operations and when I edit the value of a tagged value and then select another operation within the block and than switch back to the edited operation my changes are gone. The strange thing is that when I change within an operation from the tagged values field to the behavior field and back the changes are saved succesfully.

The only solution to fix this problem is to restart EA, so even close and reopening the project won't work.

Does anyone have an idea what this could be?

5
Automation Interface, Add-Ins and Tools / Recursive Query
« on: February 23, 2017, 01:42:32 am »
Hi,

I am trying to query the complete decomposition of a given element (the element itself and all it's childs, and the childs its childs) to seperate rows and I would like to do this recursively. To do this I am thinking of using the WITH statement but I can't test this because the SQL Sqratch Pad doesn't execute the query if it doesn't start with select.

Code: [Select]
With hierarchy()
AS
(

)

SELECT *
FROM hierarchy

Can anyone tell me how to run this query or how to create a recursive query and start with Select.

Roy

6
Automation Interface, Add-Ins and Tools / Generate baseline Release Notes
« on: December 08, 2016, 12:39:48 am »
Hi,

We use the EA baseline functionality to baseline our packages when needed. With the 'Show Differences' I am able to have a overview of what's changes and I like the output. Now I am wondering if it is possible to export the differences in a way that people who are receiving our documentation also can read it. I would be great to select the features (like a operation or a interface) and only have that features exported.

Does anyone know if this is possible, or an equal solution.

Roy

7
Bugs and Issues / Re: Create tag group doesn't work for operations
« on: December 08, 2016, 12:11:48 am »
I reported the bug. Thanks!

8
Oh I didn't know that. Thanks! I reported te bug

9
qwerty,

Thanks! I reported this bug in the "Bugs and Issues" forum.

10
Bugs and Issues / Create tag group doesn't work for operations
« on: December 06, 2016, 12:41:28 am »
Hi,

In the "Automation Interface, add-ins and Tools" forum I posted the following:
http://sparxsystems.com/forums/smf/index.php/topic,37568.0.html

Quote
Hi,

I created a MDG Technology for our project and within this Technology I stereotyped classes and operations. Within this elements I created standard Tagged Values to support the engineers. When I use create Tag group within the class stereotype and dev >:(ide the tagged values over the groups it works fine but when I do this for operations it doesn't work. All the tagged values are represented as one list when I create the stereotyped operation.

Do you know how to fix this or should I report this as a bug? FYI: I used EA 11.

Roy

qwerty told me that this problem also exists in EA12.1 so thats why I would like to report the bug.

11
Hi,

I created a MDG Technology for our project and within this Technology I stereotyped classes and operations. Within this elements I created standard Tagged Values to support the engineers. When I use create Tag group within the class stereotype and devide the tagged values over the groups it works fine but when I do this for operations it doesn't work. All the tagged values are represented as one list when I create the stereotyped operation.

Do you know how to fix this or should I report this as a bug? FYI: I used EA 11.

Roy

12
Automation Interface, Add-Ins and Tools / Attach file with HTML report
« on: November 23, 2016, 08:29:55 pm »
Hi,

When I add a hyperlink in a diagram with a reference to a file on the server the HTML generator creates a local copy of the file in the files direction. When I create a hypelink in the notes field or when I create a predefined structure type 'file' the HTML generator won't create a copy. Can someone tell me why EA handles the hyperlinks different (and if possible, how to fix this)?

Roy

13
Automation Interface, Add-Ins and Tools / Re: MDG Technology operations
« on: November 21, 2016, 07:55:56 pm »
Thanks Uffe,

I will have a look at it.

14
Automation Interface, Add-Ins and Tools / Re: MDG Technology operations
« on: November 18, 2016, 12:01:26 am »
Hi Uffe,

Thanks for your reaction! I think this is a reasonable solution. Do you know where I can find a tutorial or something about creating my own properties dialogs??

Roy

15
Automation Interface, Add-Ins and Tools / MDG Technology operations
« on: November 17, 2016, 11:05:08 pm »
Hi,

I would like to create a profile which contains a stereotype of an operation and I would like to use this operation in a stereotyped class. Can someone tell me how to do this??

With this I would like to know if it is possible to create additional fields in stead of tagged values. So for example I would like to stereotype an operation and add the fields {min value, max value, fraction} and when I create this operation the additional field are shown.

kind regards,
Roy

Pages: [1] 2 3 4