Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Boron

Pages: 1 2 [3] 4 5
31
General Board / Re: Cloud Services: Storage location configuration
« on: December 16, 2015, 08:21:50 pm »
I found it.
It is in [HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Sparx Systems\SQLBridge\DBManagers] and in other places in the registry.
Still not sure which is the correct place, but I am on the right way.

Unfortunately the "connection string" seems to be hashed.
My idea was to directly "generate" all database managers instead of creating them manually one by one (approx. 60 models).
I think I can forget my idea now.

32
General Board / Cloud Services: Storage location configuration
« on: December 15, 2015, 11:42:46 pm »
Hello,
where does Sparx Cloud Services store the configuration of the "Database Mangers", i.e. the list of the models that are exposed via the service and which models are read-only, etc.

I cannot find a file (with a recent date and time after a change of the configuration) and I cannot find anything in the registry.

33
General Board / Re: how to link to diagram in model documents
« on: December 04, 2015, 01:18:18 am »
You can create a "shortcut" file (*.eap) that "points" to your diagram:
  • Navigate to your desired diagram
  • Menu File -> Save as Shortcut...
  • Select a target file (will be overwritten or newly created)
  • Select "action when model is opened": Open the diagram '<yourDiagramName>'
  • Click OK
The eap file that is stored now is not the EA model itself, but contains only a connection string to the model and the diagram.
The eap file is in ASCII format and readable in every editor.
Its content looks like this:
Code: [Select]
EAConnectString:ea_model_27 --- DBType=4;Connect=Provider=MSDASQL.1;Persist Security Info=False;Data Source=ea_model_27;LazyLoad=1;
OpenActions:$diagram://{6692A33B-1D0B-4637-83E0-026B660B5BB1}

34
General Board / Re: Guarding a namespace?
« on: November 26, 2015, 06:13:55 pm »
Are you referring to the "names" of elements in the Project Explorer?
Since my first contact with EA (version 7.5) EA never cared about identical names.
EA identifies "elements" by their GUID (or UUID if you like) which serves as primary key wherever possible in the database tables.

So for EA it is allowed to have multiple elements (packages, classes, etc.), even on the same hierarchy level in the Package Browser, with identical name as long as the GUIDs are unique.

Maybe you could write a script checking for uniqueness of namespace names.

35
General Board / Re: How to use WAN Optimizer?
« on: November 23, 2015, 08:28:15 pm »
Thanks to all for pushing me into the right direction :).
The service is running and seems to be properly configured. Our Indian colleagues start testing via "cloud connection" within the next few days.

Currently I have one additional question:
Is a "project transfer" into an EAP file still possible if I am connected via the cloud service and without having local ODBC connections configures to the model?
In the project transfer dialog window I see no option to use a "cloud connection" as source.

As we are transferring the model content into an EAP file on every software release, as "baseline" that will be checked-in into our version control system, a transfer into an EAP file is somewhat important to us.

36
General Board / Re: How to use WAN Optimizer?
« on: November 19, 2015, 01:31:51 am »
OK, thanks. I will give "Cloud Services" a try.

Did anyone notice that the "Cloud Services.rtf" provided with the installation package seems a little bit broken?
Its size is about 15 MB but Word 2007 and 2010 only display the first 4 pages.
How about providing a PDF? Shall I report this as bug?

37
General Board / How to use WAN Optimizer?
« on: November 17, 2015, 07:00:20 pm »
Hello,
some facts and background information:
  • Our company has two sites (Europe and India)
  • The central repository server for our EA models is located in Europe
  • The site in India is connected to our Europe LAN via VPN
  • Working in EA is awful slow for the guys in India :(
Our idea is to use the "WAN Optimizer" to speed up things for them.

For testing purposes I (sitting in Europe) installed the WAN Optimizer services on my laptop. I am not expexting speed improvements, I only want to be able to connect to our EA models using the WNA Optimizer as proxy instead of connecting to our SQL server directly.
  • The service is running on port 4242 (default)
  • In the WAN Optimizer Admin application I added a "Database Manager" using an already existing "connection string" provided by using an existing ODBC data source
How do I know the connection from EA to the model on the server goas "through" the WAN Optimizer?
What other changes do I have to do (e.g. change ODBC data source configuration)?

The user guide for WAN Optimizer does not mention anything. It only describes how to install, to configure and to troubleshoot.
I does not mention how to "use" it after installation and configuration.

38
General Board / EA and PostgreSQL x64
« on: November 03, 2015, 06:08:22 pm »
Hello,
I am currently "evaluating" if we can use EA (currently 12.0) with PostgreSQL 9.4 x64 as central repository server.

We are currently using EA with PostgreSQL 9.3 32 bit which work pretty fine.
On the clients we use psqlodbc 09.03 32 bit as ODBC driver.
EA clients run on Win 7 64 bit and PostgreSQL server runs on Windows 2012 R2.

When trying to connect to PostgreSQL 9.4 64 bit I face several issues:
  • Using psqlodbc 09.03 32 bit: EA 12 tries to open the database (all tables exist, but model is still empty):
    • EA tells the model is empty and ask to transfer a model into the database
    • When clicking "Yes" the next window that appears tells "EA has experienced a network error and will close down." :(
  • Using psqlodbc 09.03 64 bit:
    • EA does not even provide the database connection I configured for the test database :(
Does anybody have experience with EA and 64 bit PostgreSQL servers?
I would even appreciate an answer like "Hey dude, forget EA and PostgreSQL x64. This does not work. Use x86 and be happy."

39
General Board / Multi value/selection tagged value
« on: March 14, 2013, 09:03:09 pm »
Hello,

is it possible to create a tagged value that has has not only one value but allows selection of more than one value?

Background: In my software I have a central state machine (states: Init, Normal, Error). This state machine calls, or does not call, C-functions depending on the system state.
In my EA model I have functions (designed as ports of classes, implemented as C functions) that have to be called by the state machine. Due to other reasons I have to write the information in which state a function has to be called at the function and not at the state machine. One function has to be called in Init and Normal, the other function in all three states for example.

My idea was to use a tagged value based on an enum type that offers all possibles states. But instead of selecting only one of all possible states I would like to select more than one, or all states, or even none of them, ...

Maybe this idea is complete crap, therefore alternative ideas are welcome (note elements with list of states are not an option).

Many thanks.

40
General Board / Deletion of package not possible
« on: October 05, 2012, 06:11:01 pm »
Hello,

I wanted to delete a package that obviously does contains no more sub elements in the project browser.
We have enabled "Require User Lock to Edit" for the model.
I applied a user lock including child packages.

Now EA tells me in a message box "The selected item is currently locked, or contains items that are currently locked. It cannot be deleted this time."

There are really no more elements below this package visible in the project browser.
The project integrity check finds no problems.
Any ideas?

41
General Board / Cannot generate code of state machine
« on: September 20, 2012, 05:00:59 pm »
As described in the EA help system I created a state machine below a class.
When running the code generation (Java) only the class with a constructor and a finalize() method is generated. There are no methods which would implement the state machine.

I thought of creating an operation in the class an "linking" the state machine with this operation, but this 1. doesn't seem to work and 2. seems not to be the way how it shall be done.

The EA help system only tells that the state machine shall be below the class. And the help system presents example code that has been generated for a state machine. But the steps that lie between "state machine design" and "see generated code" is not described.

We are using EA 9.x Corporate Edition.
What did I make wrong? What did I miss to do? How can I generate the code of a state machine?

42
General Board / Re: Embed or attach a document into model
« on: June 06, 2012, 05:52:49 pm »
No chance of storing a file inside the model?
Your suggestion stores the file somewhere on the file system and simply refers to it from the model.

43
General Board / Embed or attach a document into model
« on: June 04, 2012, 06:27:02 pm »
Hello,

I searched a lot in the board but I could not find an answer to my question (neither a positive nor a negative answer):
How can I embed or attach a document into the model?

The document may be a Excel or Word document or anything else.
I am thinking a mechanism just like an email attachment. The file is stored inside the model and when double-clicking it opens in the intended tool for editing.

I an diagram I could set a hyper-link to an external storage location to the document. But as the storage location is not fixed a storage inside the model would be great.
All I can find is that I can embed RTF files, but I have an Excel document.

Any ideas or is it impossible?

Thanks a lot
Michael

44
General Board / Transparent background color for elements?
« on: January 21, 2012, 01:02:16 am »
Hello,
how can I set a transparent color (well, "no color") as background color for an element?

I have unintentionally set a background color for an Activity Partition. Now I should change it back to "transparent".
Somehow this seems not to be possible.

45
General Board / Re: Cannot delete package
« on: December 08, 2011, 01:17:14 am »
There is no finding by the Project Integrity Check.

@qwerty
No duplicate users in the users list (menu Project -> Security -> Manage Users...)

:(

Pages: 1 2 [3] 4 5