Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - gilles2

Pages: [1] 2
1
General Board / Re: errors in dictionary
« on: September 26, 2012, 07:30:51 pm »
hi,

View > More Project Tools > Project Information > Project Glossary tab

Gil

2
General Board / Re: Package Control > File History > Retrieve
« on: September 26, 2012, 06:17:35 pm »
just for people reading my question....
I received a msg from Sparx. It's an official bug.

Quote
Hi Gilles,
 
Thanks for your email.
 
Unfortunately there is currently a bug in this behavior.  As you discovered, this option will not currently retrieve the revision as intended.  This issue has been reported previously by another user also and is logged to be fixed.  We cannot yet say when (in which build) the fix will be implemented.
 
Reference Number:12063004
 
If you have further questions or issues please let us know.
 
Best Regards,

3
General Board / Package Control > File History > Retrieve
« on: September 25, 2012, 02:20:44 am »
Hi all,

Strangely when I try to call "retrieve" from file history feature on a package, I see the popup trying to import xmi. I accept it (forcing xmi import) but after the import, my package still displays the head revision.

Have you noticed this ?
Using EA9.3 + SVN
Checked with shared models (mySql) and private models

4
General Board / Re: link automatically visible
« on: April 15, 2011, 05:54:35 pm »
Quote
EA doesn't think so, but the rest of us in the real world do...

Paolo,

to be more precise, EA doesn't think so, but it does not allow you to work as it works, i mean you cannot modify visible relations on a diagram that is located in a non writable package. ;-)

Gilles


5
General Board / Re: link automatically visible
« on: April 14, 2011, 10:08:59 pm »
Well,

I check my idea by myself and i am quite confused with the result.
The diagram which is not writable is refreshed and displays the newly created link (on a writable diagram).


A diagram can be changed  automatically by EA in a non checked out package ? I know that the link is stored in the package of the source element of a relation but what is displayed in a diagram is stored in the package containing the diagram  ? isn't it ? So the modification of my diagram is not sent to the version control system ?

And what is more strange, if i try to do it manually : menu > diagram > visible relations is disabled for diagrams in non check out package.

So i try something else : creating a link between two elements in a diagram non checked out ( considering that both elements linked are located in checked out packages) : not possible


So am i misunderstanding something ?

Thanks,
Gilles

6
General Board / Re: link automatically visible
« on: April 14, 2011, 06:30:53 pm »
Thank you  for your answer Simon.

But one last more question :
How does EA behave if your eap file is under  version controlled with following scenario :

- You checkout package A
- In package A, on a diagram, you add a link between two elements
- both elements are also visible on a diagram in package B which has not been checked out (so not writable)

--> in that case, the diagram located in package B cannot be updated to show the  newly created link.

Can you confirm this ?
If yes, we can have two kinds of behaviour from EA ?

Thanks
Gilles

7
General Board / link automatically visible
« on: April 14, 2011, 01:43:24 am »
Hi all,

I am trying to customize Enterprise Architect so that it behaves as i want to and i am questionning myself about what is possible and what is not.

1. Is there a way to block entreprise architect from showing existing links between elements when dragging and dropping those elements (as simple link) on a newly created diagram?

2. And is there a way, when creating a new relation between two elements to prevent EA from adding this new  link on all diagrams where both elements are visible ?

Thanks,
Cheers,
Gilles

8
General Board / Stored Procdure from toolbox
« on: October 30, 2008, 03:49:49 am »
Hi everybody !

I am currently having an issue with stored procedures from thedatamodeling profile !

If i use the old method :
create a standard uml class, give it the "procedure" stereotype it's ok ! the next time i look at it properties i had the procedure popup with dbms and procedure content. I can save it and open it again to check my data.

If i use the data modeling toolbox and drag & drop the procedure element from it on my diagram, it cannot save my data ! i have the good popup when i check at its properties but the "save" button has no effect !

Is this a bug or am i doing something wrong ?

Thanks in advance,
Gilles

9
Automation Interface, Add-Ins and Tools / Package "Model" deletion
« on: January 25, 2011, 08:51:44 pm »
Hi all,

Do you know if a specific event is raised when a "model" package is deleted ?

The EA_OnPreDeletePackage event doesn't seem to be raised.

Tx,
Gilles

10
Automation Interface, Add-Ins and Tools / Re: EA_GetMenuState
« on: November 19, 2010, 12:25:03 am »
I know the idea,
I am just saying that in some cases the behaviour is strange and I don't understand why.

11
Automation Interface, Add-Ins and Tools / Re: EA_GetMenuState
« on: November 18, 2010, 09:06:02 pm »
Ok i'll try :

First problem : I don't understand why event EA_GetMenuState is raised twice by EA for a unique menu item.

A first time when EA displays it
A second time when you click on it just before the event EA_MenuClick is raised.

Second problem.
I noticed that that the parameter menuLocation sent by EA to my code was sometimes having a wrong value.

The EA_GetMenuState called when displaying an item menu in the Main menu always provides the good value for MenuLocation : "MainMenu".

But the EA_GetMenuState called when clicking on an item menu of the main menu, gives sometimes the value "TreeView" : when the last thing you did before displaying the menu was  to click on a package in the project browser.

Gilles

12
Automation Interface, Add-Ins and Tools / Re: EA_GetMenuState
« on: November 17, 2010, 08:03:43 pm »
Thanks anyway, for replying Geert !

13
Automation Interface, Add-Ins and Tools / EA_GetMenuState
« on: November 17, 2010, 04:19:53 am »
Hi all,

I am currently working on EA_GetMenuState method from the API, and i am having quite strange troubles.

My scenario :
I go to addin Main menu.
EA_GetMenuState is called for each submenus to decide how to display them and depending on my business layer some submenus are enabled and other no!

All works fine here.
Now, I click on an enabled submenu.
First strange thing, EA_GetMenuState is called again on this submenu (before the click). I was thinking the EA_GetMenuState was called before the display of a menu, not when clicking on it before calling EA_Click....

Moreover, if the last thing I focus on in the project browser, is a package (easy to reproduce), the EA_GetMenuState called to display my submenu has a menuLocation equal to MainMenu, so my submenu is enabled, the EA_GetMenuState called when clicking on the same submenu, has a menu location equals to TreeView. So my problem....

8-|

Using EA 7.5 or EA 8.0.

Thanks for your replies,
regards,

Gilles

14
Hi all,

I am having a strange issue.
I have developped an external tool that connects to an EAP file through the API.

Everythings works fine !
I use ExportPackageXMI method on Project object.
It works.

But the EA.exe process linked to my tool blocks a particular resource after calling the ExportPackageXMI  method. The directory containing my xmi file generated is blocked by the process.

I need to disconnect from the EAP file to be able to work on this directory (delete,....) which is not convenient in my tool.

Do you have any idea ?

Tx
Gilles

15
Hi dear EA community,

Here is my problem,
I am trying through the automation interface to create a new stereotyped component, directly composite with a stereotyped diagram

After analysing different posts in the forum and trying my owned experciences I managed to find clues and theories but not a definitive answer. May someone here be able to help me ?

First of all the custom command SynchProfile is very useful to retrieve taggedvalues from a profile but not very to retrieve _makeComposite or _defaultDiag... (it's quite logical because to apply the syncprofile you must have created an element first and those properties are applied only to being created elements. but it's quite disturbing because you need to "code" twice your profile properties in a way)

So you need through the API
- to make your element composite using field NTYPE(=8) in t_object table. Here all is fine.
-to create your specific diagram as a nested one on the element. still ok.

Here comes troubles.
In many post, the "community" said "fill PDATA1 field with your diagram id" and your both new element & diagram are linked : no effect in my case.

And then i found an interesting post explaining that there were two ways of linking diagram & its composite element, through PDATA1 for Activities ... and using t_xref table for components. And  of course in my case, i am trying this with a stereotyped component.

So in t_xref table you linked a customer and a supplier and all is fine.
But now how can I make an Insert in the t_xref table ... I mean how can I get a new XrefID without perturbing an internal EA Sequence or anything else ?

PS : sorry for my english.

Cheers,
Gilles

Pages: [1] 2