Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - ufechner

Pages: 1 [2] 3
16
General Board / Order of packages and elements in packages
« on: November 07, 2007, 04:27:34 am »
Hello,

I created a package diagram and draw a package (package A) onto it.

First case:
It contains only packages
Second case:
It contains only requirements

The packages and the requirements within package A are shown on the diagram. Thats fine.

BUT:
The order of the requirements and the packages is very different from the order, that they have in the project browser. If I change the order in the project browser, nothing happens in the diagram.

Is there a way, to fix this behavior?
I want to have the same order in the diagram and the project browser.

The option "Sort features alphabetically" is already switched off.

Regards:

Uwe Fechner

17
General Board / Visibility of class name prefixes
« on: October 12, 2007, 06:16:41 am »
Hello,

I create a class with the name TParent (no attributes,
no methods). Than I increase it's size on the diagram
with the mouse.

Then I create a class TChild.

Then I move TChild on top of TParent. Now the name
TParent::TChild is displayed as name of TChild.

Sometimes this is fine, but is there an option, to hide the prefix, so that only TChild is displayed in the diagram as name of the class?

Any help appreciated:

Uwe Fechner

18
General Board / DAO.QueryDef[3074] Error with SysML
« on: August 21, 2007, 10:35:10 pm »
Hello,

I use EA 7.0.815 on Windows XP with the SysML plugin.

I added a Block Definition Diagram to an existing Model with Audit Tracking enabled.

I get the following error message, if I add a new Block to the diagramm:

DAO.QueryDef[3074]

Syntax error (missing operator) in query expression
'[Object_ID]=- AND[Property]='isEncapsulated'.

Any idea?

Regards:

Uwe Fechner

19
General Board / how to add a block property?
« on: August 22, 2007, 12:39:28 am »
Hello,

how can I add a block property to a block in sysml?

Regards:

Uwe Fechner

20
General Board / Using PostgreSQL as UML repository
« on: August 07, 2007, 04:03:01 am »
Hello,

we bought a couple of EA licences and want to migrate to an SQL server.

Our admin suggested using PostgreSQL instead of mysql.

Does EA work well with a PostgreSQL 8.2.4 database server?

Regards:

Uwe Fechner

21
General Board / Revision of UML-Model in database
« on: August 05, 2007, 11:30:40 pm »
Hello,

if we store the UML Modell in an sql database, e.g. MySQL, using transactions:

In this case it SHOULD be possible to have a revision number of the model, that is automatically calculated.

Is this sort of mechanism already implemented?

Working with audit trails would only be useful for us, if there would be a way, to identify a curtain revision of the model. This revision number should be included in the printouts.

Is this already possible, or do I have to write a feature request?

A timestamp is not really usefull, because it can easily happen, that a pc doesn't have the correct time, or that different pc's in a team have different times.

Regards:

Uwe Fechner

22
General Board / Link requirement to method?
« on: July 12, 2007, 05:02:03 am »
Hello,

is it possible to link an requirement to a method or an attribute, or only to a class?

Would it be sufficient to link requirements to classes, to fullfill the demands of the FDA (Federal Drug Administration)?

Regards:

Uwe Fechner

23
General Board / How to avoid model corruption?
« on: July 11, 2007, 11:17:45 pm »
Hello,

we think about transfering our .EAP files into a MySQL (or other) database.

Does EA use transactions, to avoid any data corruption, if a client (or the network connection) crashes?

Regards:

Uwe Fechner

24
General Board / RaQuest Error - SOLVED -
« on: July 11, 2007, 04:12:16 am »
Hello,

I am evaluation RAQuest and get the following error message:

Unable to open project.
(Object variable or With block variable not set)

Before I could open this project, now I can't.

Any idea how to fix this problem?

Regards:

Uwe Fechner

(Using EA 7.0 professional and RaQuest Trial 2.4 Build 048 )

25
General Board / How to copy a submachinestate?
« on: July 16, 2006, 11:57:02 pm »
Hello,

I have State A with substatemachine B.

Now I created State C and want to add a copy of substatemachine B, that must be adapted (altered)
afterwards.

How can I achieve that?

I now how to copy a diagramm :), but I do not know, how I can create a submachinestate from the diagram copy.

Any hints appreciated.

Uwe Fechner

26
General Board / EA 6.0 First Impressions
« on: November 16, 2005, 12:18:18 am »
Hello,

I testet the new version little bit.

Well done:

- you can create a dublicate of attributes and methods with the COPY button :)
- you can display .c and .h files for one class in the source editor window (only thing missing now: we use a private header file additionally, that cannot be displayed without tricks yet)
- the discussion forum is great
- python support
- svn support

Still missing:

- better undo
- easier user interface for beginners
 It should be possilbe to hide options depending of the role of the user
- the possiblity to create more than one instance of an element for submachines (state diagram), as it is possible already to create n actions for one activity
- the possibilty to use different character sets in notes (we need special characters, e.g. math symbols in notes.
In our web documentation we use LaTex for this purpose.)
- C code generation. Well, I started to implement this myself and will publish my code next year, hopefully as open source. 8)
- reverse engeneering of functions into activity diagrams

Thats about it.

Well done, this product will have a bright future.

Regards:

Uwe Fechner
 

27
General Board / How to copy a diagram?
« on: April 28, 2006, 01:32:33 am »
Hello,

I want to copy a (state-) diagram.

I can select all elements, create a new diagram and paste them.

What I want is to paste the elements as new, and to keep the connections between the elements.

This doesn't work:

I can copy references, then EA keeps the connections, or I can past "as new", than I lose the connections.

Does anybody know a workaround for this problem?

Regards:

Uwe Fechner

28
General Board / Export and import diagrams within EA
« on: February 22, 2006, 07:53:49 am »
Hello,

I have the following problem:

I need to move a (state-) diagram from one EA projekt to another one.

I have the diagram and all its elements in one package, so I export it with xmi and import it into the second projekt, stripping the GUID's (as there is a second version of this diagram already there).

Now all the connections between the states are messed up.
(This means: Direct lines instead of the well thought connections
with many manuell adjustments, that I made before.)

Why?

Is there a way, to prevent this?

I need hours to get it looking the way, it did before.

Regards:

Uwe Fechner

29
General Board / Statemachine Element - what for?
« on: January 21, 2006, 04:02:58 am »
Hello,

what are the statemachine elements introduced in EA 6.1 good for?

How do they differ from states and from submachines?

Regards:

Uwe Fechner

30
General Board / EA6 on Linux
« on: November 28, 2005, 05:14:36 am »
Hello,

I am using EA6 on gentoo linux with the newest crossover office version, and it works fine.

Still there are some bugs left:

1. display problem with class diagramms
If a method has a behaviour, and "show behavior in diagram" is selected,
the class renders very bad (every method above each other)

2. EA crashes if you click on Report/ Search View

3. EA crashes if you try to create an HTML Report and you click on the "..." button next to the entry field "Output to"

(I reported the first two bugs already, the first one was confirmed by Sparx, the second not yet.)

I just renewed my subscription :)  to get a linux version, where these bugs are fixed.

Any idea, in which timeframe I might expect these bugfixes (the first one is very important for me)?

Regards:

Uwe Fechner

Pages: 1 [2] 3