Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Guillaume

Pages: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 37
466
Bugs and Issues / Alternate paths in v8.0
« on: February 16, 2010, 10:02:27 pm »
Hi

I specified a basic path scenario for a use case and a couple of alternate ones.

I can associate an alternate or exception path from a Step that belongs to the Basic Path scenario, but not from an alternate path!
I find this very restrictive. See the example below that is perfectly valid, yet I cannot specify it in EA.

Basic Path
Step 1: [action]
Step 2: [action] OR A1
Step 3: use case end

Alternate A1
Step 1: [action]
Step 2: [action] OR A2
Step 3: use case end

Alternate A2
Step 1: [action]
Step 2: [action] OR Basic Path
Step 3: use case end

Thanks,
Guillaume

467
Bugs and Issues / Activity Notes not shown on diagram
« on: February 13, 2009, 11:07:23 pm »
Hi

I'd like to display the notes captured in an activity on the Activity Diagram.
I enabled Notes from the Features Visibility > Show elements compartments but with no luck
Also tried the diagram's properties: Elements > Show compartments : Notes enables

it works with States so I'm wondering if this is a bug??

Thanks

468
Bugs and Issues / Re: EA crashes when saving a constraint in a class
« on: January 20, 2009, 08:20:48 pm »
Thanks - I just got build 834
Before I install it, can you tell me whether this will cause compatibility issues if other users of the same project (shared using Subversion) still use build 831, and I update packages with this new version ?

Thanks

469
Bugs and Issues / EA crashes when saving a constraint in a class
« on: January 16, 2009, 02:22:51 am »
I'm often encountering the issue that EA crashes when saving a an invariant constraint within a class.
It especially happens when the length of the constraint is fairly long.

Thanks

PS: Below is some data I got from Windows if it's useful:

Problem signature:
  Problem Event Name:      APPCRASH
  Application Name:      EA.exe
  Application Version:      7.1.0.831
  Application Timestamp:      486d5bb6
  Fault Module Name:      EA.exe
  Fault Module Version:      7.1.0.831
  Fault Module Timestamp:      486d5bb6
  Exception Code:      c0000005
  Exception Offset:      001bfa72
  OS Version:      6.0.6001.2.1.0.256.4
  Locale ID:      2057

470
It indeed works..!

Thanks  :)

471
Hi,

I have a few activity diagrams which use swimlanes.
When I copy this diagram to a word document by generating an image (Ctrl-A + Ctrl-C, or Copy Diagram), the swimlanes don't appear on this image.

Since the diagram is rather large, a screenshot will not sort the issue.

Is this something that can be fixed?

Thanks
(i use EA v7.1 build 828)

472
Bugs and Issues / Conflict in interfaces - wrong operation displayed
« on: March 27, 2008, 09:14:45 pm »
I've defined in separate packages a couple of interfaces, each with a set of operations.

I then created a Sequence Diagram using one of these interfaces and I'm getting an odd behaviour:
- when creating the message, I can select the operation I want to use
- the SD displays the operation from another interface but the correct returned value !!
- when opening the message again, the correct operation is displayed and eventually updates properly the diagram
- closing & opening the SD creates again the problem...

I eventually managed to sort it out by deleting one of the interface and creating it again.

Note that I created a template package with the interface definition + operation, which I then exported to XMI.
This way I can easily create new copies of this package, including the strip GUIDs option, and rename the package, interface and operations.

I'm not sure whether this is where the problem comes from...

473
Bugs and Issues / Re: Cannot create a diagram within an operation
« on: March 20, 2008, 07:48:15 pm »
I'm aware that I can do that but it's not ideal.

That's why I'm wondering if there is a way round this.
Would the latest version 7.1 include this?

Thanks

474
Bugs and Issues / Cannot create a diagram within an operation
« on: March 20, 2008, 04:13:57 am »
Hi,

I'm using EA v7.0 and I need to add a sequence diagram under an interface's operation, but EA doesn't allow this.

This is possible in rational rose and giving the flexiblity of EA, I'm quite surprised that I cannot do that.

I tried on a class operation and it is not allowed either.
Is there a workaround to this? (i.e. through UML profile or specific setting in EA)

Thanks !

475
I sent a query to Sparx regarding the QL issue. I'll update this thread when I get an update.

Paolo, I started looking into this as I have a client who would like to use the original Open Group Archimate colour code (yellow/blue/green on the behaviour/active/passive instead of biz/app/tech), as seen in Mastering Archimate book.
I'm nearly there and plan to share it once completed so users have the alternative option.

476
Fantastic, it works.

Here are the rules to follow:
- use a different name for the Groups (e.g. Business Actor Bis instead of Business Actor) - column Q
- use a different name both for "New Link Caption" and "New Link & Element Caption" (e.g. is Composed Of instead of Composed Of) - columns K and L

My final request would be to hide the inherited ArchiMate 2 QL definitions. I'm not sure if this is feasible.

477
There was a mistake in my exported MDG.

If you retrieve the updated MDG from http://bit.ly/1lx4ayF, you can see what happens.

478
I zipped the source EAP file, available here: http://bit.ly/1OV4yR7

thanks

479
Hi Paolo & q,

First thanks to both of you on your additional inputs.

Quote
An educated guess...  I suspect the reason that you need different labels is found in Giullaume's statement that his object have both stereotypes (if I understand him correctly

That's right. When I open the element's properties, the stereotype that shows up is the one from my custom profile i.e. Archimate_BusinessActor_Bis.
When I browse for additional stereotypes and select Archimate2 profile, I see that ArchiMate_BusinessActor is enabled.

Quote
So firstly we have the problem that (I think) QuickLinker uses only the primary stereotype -  I may be proved wrong, but that's the assumption I've worked on and so far so good! QuickLinker is confused about which to apply, compounded by the semantic anomaly that you can't have two identical selectors (labels) for two different sources or endpoints.

My custom stereotype is the primary one, but QL still either gets confused or ignores my QL definition.

I tried as suggested narrowing down my UML profile & MDG to a single stereotype. I'm still having the same issue.

You can download the compiled MDG from here: http://bit.ly/1lx4ayF.
You can see the Quicklink definition in this file.
Once imported in EA, create a diagram > ArchiMate 2_Bis > ArchiMate 2_Bis
Created a business actor and try to create another one with the quicklinker.



480
I tried with a single entry (I read your MDG book -> QL chapter) and even with a single entry it doesn't work.

Pages: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 37