Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - OpenIT Solutions

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7
46
General Board / Customising Model Validations
« on: August 17, 2011, 01:57:10 am »
Hi,

Anyone know if its possible to extend/customise model validations - specifically i need to run validations against BPMN diagrams but the built in BPEL validation is a little to strict. Also is there an easy way to include the output in an rtf report ?

Thanks,


Jon.

47
General Board / How to change the type of an element?
« on: August 11, 2011, 07:27:26 pm »
Hi All,

Is there an easy way (other than sql) to change all instances of the use of a given "Stereotype" to another?

Some of our users have used the wrong stereotype in the model.

Thanks,

Jon Ridgway.

48
General Board / Modelling transition plans...
« on: July 15, 2011, 01:47:02 am »
Hi,

Is there a recommended way to model transition plans in EA. Ie model current state architecture, target/future state and critically the transitional steps/major mile stones that get you their?

I would like to be able to use EA to select a point in time and run reports that highlight the difference between the current state architecture and the architecture at that point in time.

I could use baselines, but am i right in thinking that in a shared model, all users have to work on a baseline once selected (as the model is shared) ? Could you use source control branching features ? Can users work against multiple branches (each representing a point in time) - if so how would you report on differences between branches ?

Hope this make sense, i'm sure its a common question - but i couldn't find any advice on this forum....

Regards,

Jon.
  

49
General Board / UML Profile XSD
« on: April 01, 2011, 03:28:10 am »
Hi,

I'm putting an UML Profile together and wondering if there is an XSD that list allowed values?

Thanks,

Jon.

50
Bugs and Issues / Error 1316 when installing CloudService
« on: May 09, 2015, 02:27:37 am »
Hi,

I get error 1316 the specified account already exists - when trying to install CloudService. I've checked and I don't already have CloudService installed....

Any ideas ??

Regards,


Jon.

51
Bugs and Issues / BPMN Lane resizes when zooming in !
« on: July 30, 2013, 09:34:21 pm »
Hi,

We have a major issue with BPMN lanes re-sizing. Lay three lanes out next to each other (with their borders touching). Add a long name to each lane (so it spans two lines on the lanes header). Then pan in and out, eventually Sparx will take it upon itself to re-size the lane so that they now overlap ! Most painfully of all Sparx will also then adjust any Sequence Flows - so that all the carfull alignment you might have added is shot !

This is a new *feature* in v10 - has anyone else come across it ? Can anyone suggest a fix - other than rolling back to v9 until Sparx fix ?

Regards,


Jon.

52
Bugs and Issues / SQL Server OLE DB connection - sql server deadlock
« on: February 05, 2013, 10:45:26 pm »
Hi All,

My users (100+) are experiencing intermittent Sparx system freeze ups. Investigation with our DBAs has revealed that deadlocks are occurring on the SQL Server 2008 instance that Sparx is connecting to using the MS SQL Server OLE DB connector. The deadlocks don't seem to clear - the system can freeze for upto 30 minutes at a time and its getting more frequent, several times a day.

Several things have changed recently. We have installed the WAN Optmizer was we have users accessing the SQL Server instance in London from APAC. This has helped, but i'm now wondering if there is an issue with the WAN Optimizer not freeing up connections correctly.

Our user base has also expended, from 30 to 60; this isn't putting load on the SQl Server (confirmed by DBAs) - but again i'm wondering if there is an underlying issue with Sparx not freeing connections correctly. If there was the increase in connections to the DB would exacerbate the issue - which is what i'm seeing.

The DBAs tell me that the deadlocking they are seeing is down to the client application (Sparx) not freeing connections correctly.

Has anyone else come across similar issues ? Any advice very much appreciated as i'm now surrounded by a lot of angry users !

Regards,

Jon.

53
Bugs and Issues / setting element modified date in code
« on: January 30, 2013, 03:35:15 am »
Hi,

I can see this was discussed sometime ago, but not clear/sure on answer.

I want to use VB to set the modified date of an element. I can see from the API docs thats its a read/write attribute.

So i set the modified date: and execute the update method. Nothing happens.

myElement.Modified = DateTime.Now
myElement.Update

? Other than Geerts previous suggestion of calling Repository.Execute(SQLString) can anyone suggest another option ? Is this a known bug ? Am i being stupid ?

Why do i want to call this - because i want to change the elements modified date if i modify the value of an associated and existing tagged value.  

54
Bugs and Issues / Tagged Values in a Profile
« on: November 27, 2012, 05:30:50 am »
Hi,

Anyone aware of any bugs/issues with tagged values in umlprofiles ? Try as i might i can't get a tagged value of type DataTime to work via a umlprofile xml (see snippet below). The tagged value appears against the "Project" class, but it's just freetext...


<Stereotype name="Project" metatype="Project" notes="" cx="90" cy="70" strictness="profile">
<AppliesTo>                        
<Apply type="Class">
  <Property name="_Tag" value="1"/>
</Apply>
</AppliesTo>
<TaggedValues>
<Tag name="dateRequested" type="DateTime" description="Date of request" unit="" values="" default=""/>
</TaggedValues>
</Stereotype>

If i create the tagged value in sparx (adding Type=DateTime into the tagged value diagloue) all is ok ?

Appreciate any help/pointers as i've wasted a day on this now.


Regards,


Jon.

55
Bugs and Issues / WAN Optimizer admin client
« on: November 08, 2012, 05:15:42 am »
Hi,

Sure its a config issue on my server - but whenever i try to launch the WAN Optimizer admin client on my server (which i've checked has the WAN Optimizer service running) it dies without any message after i enter the server (localhost) and password.

Anyone else seen this before - any pointers on how resolve ?

Regards,

Jon.

56
Bugs and Issues / RTF Table header
« on: August 29, 2012, 02:29:27 am »
Hi,

I've reviewed RTF help and associated RTF Generation whitepaper. I can create tables just fine with a nice header row - but if i insert a table into the Element -> Connector -> Target -> Element section the header row is repeated for each element. Is this a know bug ? Is there a work around ?

Regards,

Jon.

57
Bugs and Issues / Error on startup
« on: August 04, 2012, 12:50:33 am »
Hi,

I have a user that gets the error message 'failed to create empty document' when ever they start Sparx. It then closes down.

Anyone come across this error ? Any suggestions on how to solve ?

Regards,


Jon.

58
Bugs and Issues / Baselining !
« on: March 27, 2012, 09:33:01 pm »
Hi Sparx,

Ill report this as a bug - as i appear to have a lot of time on my hands whilst Sparx - FORMATS - the xmi on the baseline i'm creating. I ALWAYS uncheck this when creating xmi exports myself as its so slow. Why does Sparx need to format XMI that ill never see - please think about removing this when creating a baseline in a future release....

Or have i missed something can i uncheck the option somehow when i'm creating a baseline ??

Regards,

Jon.

59
Bugs and Issues / BPMN1.1 to BPMN2.0 migration
« on: January 23, 2012, 10:47:32 pm »
Hi,

Apologies for cross-posting, put this on the general board but got no response - so i'm assuming that these are bugs...can someone from Sparx comment please...

Hi All,

When you run the BPMN1.1 to v2 migration it looks like you are left with SubProcessType under the old 1.1 profile for Activities - why ?

Also the migrated tagged values now in the v2 profile against activities (or events, decisions etc) don't appear in compartments. If you create a BPMN v2 element from the v2 palette they do ?

I'm assuming there is something missing in the migration function - can Sparx look at this or suggest a workround ?

Thanks,

Jon.

60
Uml Process / Dependancy between requirement and attributes
« on: November 19, 2011, 12:49:46 am »
Hi,

Is there am easy way in UML to show a dependancy between one or more attributes of a class and say a requirement/use case ? I know i can use the "Link to Element Feature" capability, can you recommended any other approaches?

Regards,

Jon.

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7