Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Geert Bellekens

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14
106
Bugs and Issues / Installer for V11 still mentiones RC2
« on: April 23, 2014, 03:44:53 pm »
Might get people confused.

Geert

107
Bugs and Issues / V11 regression on Sequence Diagram manipulation
« on: March 28, 2014, 08:20:47 pm »
In V10 the manipulation of sequence diagrams was greatly improved.
Moving messaging in a sequence diagram was really working like it should.
Now in V11 some of the old quirks has come back.
When I now move a message down, all the messages and fragments below this message are moved down as well, except for Notes. They just stay where they were again, completely messing up my diagram layout.

I'll send in a bug report as well.

Geert

108
Bugs and Issues / InvokeConstructPicker only works for Elements
« on: August 30, 2013, 07:40:07 pm »
I finally got around to use the new InvokeConstructPicker operation to select some items for my document generator add-in.

This works fine when selecting elements, and it looks like it works find for Attributes and Operations as well, but sadly the resulting ElementID is always 0.
So although I get the dialog, and the user can select either an operation or an attribute, I have no way of knowing which attribute or operation was selected ::)

May I suggest to change the returntype into the guid? Or may even a list of GUID's to allow for multiple select?

Thanks

Geert

109
Bugs and Issues / GetContextItem reports incorrect element
« on: July 31, 2013, 10:53:41 pm »
The operation Repository.GetContextItem doesn't always return the correct object.

When you first select something in a diagram, and then directly right click on an operation in the project browser then GetContextItem returns the owner element of the operation iso the operation.
GetTreeSelectedItem does work correctly in such a situation.

My workaround for the EA_GetMenuItems:
Code: [Select]
           EA.ObjectType selectedType;
            Object selectedItem;
            if (Location == "TreeView")
            {
                //sometimes EA doesn't correctly returns the selected item using GetContextItem when right clicked in Project browser.

                selectedType = Repository.GetTreeSelectedItem(out selectedItem);
            }
            else
            {
                selectedType = Repository.GetContextItem(out selectedItem);
            }

Will report to sparx as well.

Geert

110
Bugs and Issues / EA v10.0.1008 Add Composite Diagram disabled
« on: July 17, 2013, 04:54:03 pm »
The enable/disable of the context menu option Add|Composite Structure Diagram and Add|Select Composite Diagram  in the project browser isn't working like it should.

Wether is is disabled or enabled seems to depend on the last time you right clicked on an element in a diagram. If the diagram was locked (and thus the options where disabled) they are disabled for all elements in the project browser (or something like that).

I'll report a bug.

Geert

111
Bugs and Issues / Cannot remove stereotype
« on: April 29, 2013, 05:34:01 pm »
If a user doesn't have the "Configure Stereotypes" right he cannot remove a stereotype from an element.

Steps to reproduce:
- Log in with a user without "Configure Stereotypes" rights
- Create a new element and choose a stereotype
- Save element
- Open element again and try to remove the steotype
   - You can't remove it using the dropdown since there's no <none> selection available
  - You can't remove it using the [...] button by unchecking the stereotype since that doesn't seem to have any effect.

Reported to Sparx

Geert

112
Bugs and Issues / UML v10 beta 2: where is Set Attached Links?
« on: November 15, 2012, 12:09:33 am »
Im trying to remove a note link from a note on a sequence diagram.
Before I used "Set Attached Links" to remove a link, but now I can't find that menu operation anymore.

Anyone know of an alternative way?

Geert

113
Bugs and Issues / EA Navigator 2.3 causes EA freeze
« on: December 03, 2012, 07:53:59 pm »
In some circumstances the EA Navigator 2.3 causes EA to freeze up with no alternative but to kill it using the task manager in Windows.

The bug has been fixed in version 2.3.5.0 and above that can be downloaded here.

I'm sorry for any inconvenience. I'm posting it here in case anyone would be searching the forum for this problem.

Geert

114
Bugs and Issues / Enumerations not converted (EA 10 beta)
« on: October 18, 2012, 06:38:38 pm »
In EA 10 enumerations are now a proper element type instead of a  stereotyped class.
The release notes state:
http://All existing enumerations handled to match previous version.

Does anyone know what that means? It certainly doesn't convert my existing classes with stereotype enumeration to the new enumerations.
That means that as we start using EA 10 we will have a mix of old and new flavor enumerations in the model :-/

Geert

115
Bugs and Issues / Hyperlinks in Linked Documents broken
« on: July 20, 2012, 06:30:23 pm »
I just sent a bug report to Sparx
I'm on version 9.3.934

Quote
Hi,

We have a large number of linked documents in our model with links to elements and diagrams.
We noticed that the hyperlinks in all but a few document are broken.
If we copy paste the content of such a linked document into Word it shows Chinese characters as the url (example: [ch25892][ch25964][ch25965][ch29806][ch12090][ch31535][ch12356][ch12337][ch13874][ch14404][ch16941][ch14644][ch11570][ch25652][ch14132][ch16685][ch14643][ch11570][ch16695][ch17206][ch13381][ch17720][ch13618][ch13107]%7d)

As a test I opened the same model in EA version 7.5.850 and in that version the hyperlinks still work.

Please fix this ASAP as we have invested quite a lot in these documents.

Geert

116
Bugs and Issues / Cannot drag from read-only floating diagram
« on: March 13, 2012, 05:35:12 pm »
The new floating diagrams in version 9.3 are great. It allows me to drag elements from one diagram to another, unless the source diagram is not editable :(
We use security with "require lock to edit" option, and now i'm required to lock the source diagram (that I don't want to change) only to be able to drag elements to a target diagram.

Bug reported.

Geert

117
Bugs and Issues / Performance issue with 9.1.910 on SQL Server
« on: November 09, 2011, 11:18:54 pm »
Opening a diagram in version 9.1.910 takes 30 seconds (or more) where the diagram diagram is opened in 9.1.909 in less then 2 seconds.
So I've downgraded now :(

Bug report with the the query that was to blame sent to Sparx.

Geert

118
Bugs and Issues / Cannot connect to running instance on Win7
« on: May 29, 2011, 01:47:51 pm »
Hi,

In my C# tools I use
Code: [Select]
return ((EA.App)Marshal.GetActiveObject("EA.App")).Repository;to get a reference to the running instance of EA.
When testing this on my Win7 (64 bit) system it didn't work. I always got a Com_Exception.
After a whole bit of re-installing, re-starting, re-compiling and searching google I finally found the problem.
When I was testing that I ran the tool directly from my IDE (SharpDevelop).
The IDE always starts as Administrator because it needs access to certain system settings.
EA normally isn't started as Administrator.
Apparently the Marshal.GetActiveObject() is only able to access application that run with the same security level. So running EA as administrator solved my problem.

Just thought I mention it here for the next poor soul who runs into this problem.

Geert

119
Bugs and Issues / Interop.EA.dll version not updated
« on: May 24, 2011, 06:15:50 pm »
After updating to version 9.0.905 I noticed that the version of Interop.EA.dll is still 2.10.238.1
The version of that file in version 8.0.862 is also 2.10.238.1, although the file size is different.

I'm guessing that might be one of the reasons for the issues I'm experiencing with tools/add-ins.

If I'm not mistaken this is not the first time this happens :(

Issue reported.

Geert

120
Bugs and Issues / Copy/Paste Diagram doesn't work in v9 beta3
« on: May 06, 2011, 10:39:10 pm »
Pasting the diagram in the project browser does nothing at all...

Bug reported to Sparx

Geert

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14