Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Graham_Moir

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 46
61
Bugs and Issues / Re: Pinned ends and line styles
« on: November 17, 2016, 09:15:16 pm »
I agree with Paolo that it would be handy, indeed user-friendly, if EA told the user that the pinned ends they carefully put in place are going to be, or at minimum have been, removed.

62
General Board / Re: UML2 import broken in 13?
« on: November 02, 2016, 05:51:52 am »
May be you should submit a formal support ticket? 

63
Suggestions and Requests / Re: Project Search - remember last active search
« on: November 02, 2016, 01:30:55 am »
+1

64

I raised a support issue about this.   Here's the response.

=======
Unfortunately the help documentation you refer to is out-of-date and no longer accurate.

To complete the setup of MDG Link for Eclipse, you will first need to browse to your EA installation directory.  (Default: C:\Program Files (x86)\Sparx Systems\EA).  Copy all org.sparx.mdg.eclipse.*.jar files to your Eclipse /plugins or /dropins directory, overwriting any existing files.

Run Eclipse, open Help | About Eclipse > Installation Details > Plug-ins and sort the list by Provider.  You should be able to see some plugins installed where Provider is "SparxSystems".
 
In EA, select Code > Add-Ins > Eclipse > Options.  Set the path to your eclipse.exe.

Once the jar files are properly installed and the path to eclipse.exe has been set, try using the MDG Link functionality by right-clicking on a package in your Project Browser and selecting Extensions | Eclipse | Connect External Project.  Are you able to see your currently open Eclipse projects and establish a connection to one of them?
======

This works for me on a machine with administrator rights.


65

The Eclipse (and Visual Studio) Link MDGs are now standard as part of the Professional edition and above and appear on the code tab in version 13.   But how do you get them to work? 

The help still seems to refer to the time when this was purchased separately as follows:

=================
The MDG Link for Eclipse is available for download from the MDG Link for Eclipse page on the Sparx Systems Website, once it has been downloaded the program will be in the .zip format. To install the MDG Link for Eclipse use the following instructions: 
 
 1. Download the EAEclipse.zip file from the Sparx Systems Website. 
 2. Ensure that you meet the System Requirements and have the appropriate versions of Enterprise Architect and Eclipse 3.0 installed on your system. 
 3. Remove any previous org.sparx.mdg.eclipse_1.nn directory from the Eclipse Plugins directory (if they exist). 
 4. Unzip the EAEclipse.zip file into a suitable directory (i.e. c:\EAEclipse) and copy then org.sparx.mdg.eclipse_1.nn directory into the Eclipse Plugins folder where your install of Eclipse is located (i.e. C:\eclipse\plugins). 
 5. Install the MDG Link for Eclipse component by double clicking on the EAEclipse.exe Installer executable. 
 6. Read the licensing agreement and if you accept the terms click on the next button. 
 7. Read the Readme information, and then click on the next button. 
 8. Enter the User name and the Organization names into the appropriate fields before proceeding by clicking the next button. (Optionally determine the users who have access this program by choosing between the all users or only registering users). 
 9. Choose an installation path for the program, and then click the next button. 

Note: The .nn in the org.sparx.mdg.eclipse_1.nn is indicative of the current version number of the MDG Link for Eclipse. 
===========

Step 4 seems critical.  But what do you do when the Eclipse link is already pre-installed?   I can't find it in the Sparx MDGTEchnologies folder  (C:\Program Files (x86)\Sparx Systems\EA\MDGTechnologies), so can't find the directory org.sparx.mdg.eclipse_1.nn

What's more when I have Eclipse running, if I click on the "View Eclipse Connections" option in EA, I get a blank panel plus the message  "Eclipse must be running to complete this action.  Launch Eclipse now?".   But if I click "Yes", I just get "Can't launch Eclipse".

Anyone any idea how to get this to work in EA 13?

Thanks

66
General Board / EA and Infosphere
« on: October 11, 2016, 10:26:17 pm »

Hi, can anyone advise if they have exported a data model from Infosphere and then successfully imported it into EA?

Thanks

67
General Board / Re: V 13 Schedule
« on: October 05, 2016, 02:50:05 am »

From memory, this beta, which started in June, is taking longer than the beta for previous major releases.  So I'm hoping the official release is imminent, i.e. October.

68
General Board / Re: Reporting on instance classifiers
« on: October 05, 2016, 02:35:55 am »

Thanks Uffe, found it exactly as you suggested. 

Useful to be able to do a search as well qwerty, thank you.

69
General Board / Reporting on instance classifiers
« on: October 05, 2016, 12:22:34 am »
I think I may have missed something here and so I'm probably asking a dumb question.  But, how can I report on instance classifiers? 

In other words find all the instances of a classifier?   They don't seem to appear in the traceability window, relationships, insert related elements or anywhere...


70
General Board / Re: Reusable Asset Service
« on: September 29, 2016, 06:46:13 pm »

Thanks guys !

71
General Board / Reusable Asset Service
« on: September 27, 2016, 10:05:59 pm »
The 'Reusable Asset Service'  looks as though it could be handy to support re-use and avoid duplication of architectural frameworks, model elements and structures, but has anyone used this for real?  If so, can you answer these questions:

1)  If I copy a reusable asset into my model, can that asset copy then be edited, essentially compromising the centralised original?
2)  If the central reusable asset is updated (updates will be few and intermittent but will happen) what is the process to update the previous version that has been copied into models elsewhere?   (I see in the help that I can compare my copy of the asset with the latest version in the asset server, but what do I do if I find differences?)
3)  if I create relationships from my model to the re-usable asset that I've copied, can I get a holistic view/report of where the re-usable asset is being applied/used or am I creating a mess because I can never reconcile where the copied re-usable asset is being used ?   

thanks.

72
Bugs and Issues / Re: Glossary Tool Tip
« on: September 06, 2016, 06:56:19 pm »
I'd prefer the old method too.  Your eye line is usually where the mouse is, so the tooltip is very useful when reading and floating the mouse over a glossary entry.   

It seems poor usability to me to require the user to switch focus to the status bar and then back to the text where the glossary entry is being used.

73
Bugs and Issues / Re: 1304: Release Notes?
« on: August 15, 2016, 08:08:18 pm »

I can't see any release notes - as usual.
I get the feeling we can request these until we're blue in the face but we'll still never get them.

74
Bugs and Issues / Re: XMI Import not showing Model
« on: August 01, 2016, 10:48:52 pm »
Thanks Simon.

75
Bugs and Issues / Re: XMI Import not showing Model
« on: July 28, 2016, 07:01:51 pm »

That's very useful Simon. 

So am I to conclude that BPMN is out of scope for the XMI interchange?

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 46