Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Graham_Moir

Pages: 1 ... 41 42 [43] 44 45 46
631
Bugs and Issues / Re: Report Generator runs out of memory
« on: March 10, 2010, 10:28:52 pm »
We've had similar issues in the past,  and I agree the rtf generator is flaky and difficult to get to grips with (although I haven't tried v8 yet),  however we've largely got over the problems by starting again and making sure we have our styles, lists etc..  defined in one place - normal.rtf.

Then we have re-built ALL our templates based on that to ensure consistency across the templates.  All of a sudden at generation time we have proper numbering across documents, consistent formatting and something that really almost looks professional.  We do still do some final polishing in Word - but that is no more than a couple of minutes per document.

Two irritating bugs still outstanding :
- the generator appends an extra paragraph at the end of each model document in a virtual document).
- update styles from nromal.rtf doesn't work for existing styles it will only add new ones.  

632
Bugs and Issues / Re: Elements missing from Project Browser
« on: May 20, 2010, 12:39:51 am »
This issue definitely still exists in build 856.  I have submitted a bug and Sparx has confirmed they have reproduced it.   They are saying however that missing elements due to Lazy Load are now related solely to Document Generation.

633
Bugs and Issues / Re: Elements missing from Project Browser
« on: May 12, 2010, 11:01:17 pm »
Well in fact I thought I was on the latest build,  but I wasn't because even though I'd downloaded it I hadn't installed it.  However I tried all this again with 856 and the issue was still there.

However thanks to you and Paolo I've stopped panicking as I know what the problem is and can get the elements back.  

634
Bugs and Issues / Elements missing from Project Browser
« on: May 12, 2010, 08:28:58 pm »
This is a repeat of a message in "EA v8 - doc generation" as I think it merits its own thread.

I have found something that is pretty sinister.   I have document elements on diagrams that work correctly in the sense that the are displayed on the diagram, you can click on them to modify properties and linked docs can be edited,  however ...

They do not exist any more in the project browser !!!  

"Find in browser" just doesn't find them.   Attempting a project integrity check doesn't find any issues.  All of this is v8.856 and very worrying.  

In short they seem to have disappeared from the package that owned them - in each case in fact each document had its own package and was the only element in the package.   These packages still exist but are now empty.

How do I get an element that exists on a diagram (or multiple diagrams) and can be found in Model Search (but not in Find in Project Browser) back into the project browser - back into the package where they should be ?


635
Bugs and Issues / Re: Link to element feature and use cases
« on: June 23, 2010, 07:29:56 pm »
Sounds like Sparx should fix it - have you raised a bug report ?

636
Bugs and Issues / Re: EA V8.0 - Doc Generation
« on: May 12, 2010, 10:57:57 pm »
Paolo - that helps a lot thank you.  Huge sigh of relief.  The elements are back where they should be.  This is still build 855.  I have 856 downloaded but not installed - I think I'll do that right now !

637
Bugs and Issues / Re: EA V8.0 - Doc Generation
« on: May 12, 2010, 07:58:00 pm »
I have now experienced this issue as well related to document artifacts, some don't seem to get pulled into the generated document any more !

I investigated a bit further and what I've found is pretty sinister.   I have document elements on diagrams that work correctly in the sense that the are displayed on the diagram, you can click on them to modify properties and linked docs can be edited,  however they do not exist any more in the project browser !!!   Whcih is why they don't get pulled into the generated rtf !

"Find in browser" just doesn't find them.   Attempting a project integrity check doesn't find any issues.  All of this is v8 and very worrying.

How do I get an element that exists on a diagram (or multiple diagrams) and can be found in Model Search (but not in Find in Project Browser) back into the project browser ?

638
Bugs and Issues / Re: EA V8.0 - Doc Generation
« on: April 28, 2010, 08:39:04 pm »
Just checking - have all you guys formally reported this issue?
And if so have you had any acknowledgement/confirmation from Sparx that it's a problem and they're working on it ?

639
Bugs and Issues / Re: EA V8.0 - Doc Generation
« on: April 24, 2010, 02:06:35 am »
Quote
I too have this issue. My version is, despite checking the 'Include all diagram elements in report' option, from a diagram containing 13 linked elements I now get a report that contains 2 elements with Version 8. In Version 7.5 I get the full set of elements as expected. Not impressed  >:(.

Hey Mr Sparx, please fix this and issue an update.

Everyone who's having this problem should submit a formal bug report to make it clear to Sparx that this is a widespread problem.

640
Bugs and Issues / Re: EA V8.0 - Doc Generation
« on: April 24, 2010, 02:05:09 am »
Quote
We had a minor problem in the Document Template Editor. For some reason, at some workstations, the template code was messed up (field names were really strange), the generated documents were however ok. the messy template code could be solved by enabling "View|Field Names", then the code returned to a nice readable form. Im not sure wheter this is a bug or not, have not reported it as such anyway.

Just for clarification this "messy template code" issue can arise purely in 7.5, I don't believe it's related to the v8 upgrade.   I think it happens on certain machines because it's a local setting to each machine.   We've seen it a number of times way before 8 was available even in beta.

641
Bugs and Issues / Re: Diagram Filter not working...
« on: April 24, 2010, 02:27:45 am »
The "one of.." functionality definitely works if you choose the set of items from the list that EA gives you when you click on the "..."   prompt on that line in the filter definition panel.  

If you do it this way the display then shows the list either in the format you have used, or with double quotes, or with no quotes - doesn't seem to be consistent, but the filtering certainly works.

642
Bugs and Issues / Re: 854: UI stops responding on large XMI imports
« on: April 15, 2010, 08:49:03 pm »
I don't disagree Paolo - on the contrary I 100% agree that this isn't very helpful to the end-user and a solution should be found.  

Just wanted to point out that the issue does exist elsewhere and the reasons I've been given in the past why it occurs.

643
Bugs and Issues / Re: 854: UI stops responding on large XMI imports
« on: April 15, 2010, 08:17:01 pm »
Hi Paolo - yes not very friendly,  but I have seen numerous applications where log files are not "visible" until after a process has
completed.   The 2 reasons given to me for this are:

- the updates to the log files are cached by the operating system while the file is open, so you don't get to see them until they are flushed, and that usually is when the file is closed, in other words when the process completes
- updates to the log file are being done in real time, but the file is opened exclusively so cached or not, no-one can see them anyway until the file is closed, which again is when the process completes !

G.

644
Bugs and Issues / Re: EA Diagrams In Web Presentations
« on: April 12, 2010, 06:45:44 pm »
Also when EA generates its own HTML the diagrams are crystal clear in a browser so something else is going on here I think.


645
Bugs and Issues / Re: Requirements Report
« on: March 04, 2010, 12:32:39 am »
Well in theory yes.  

1) Use the "Model Search" function to find the set of elements you are interested in, e.g. "High Priority" elements.  
2) Select all those elements EA finds and puts in the results window,  then right-click and choose "Documentation/RTF report on selected items"  from the menu
3)  The standard RTF document generation dialogue appears,  so you can choose your template etc...   BUT it will operate on the model search results and not on packages in the project browser.

G.

Pages: 1 ... 41 42 [43] 44 45 46