Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - skiwi

Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 19
226
Bugs and Issues / Update styles ...
« on: October 28, 2011, 09:15:04 am »
There have been recent posts about "Update Styles" ...

Experiences with Update Style in RTF Templates
Normal.rtf
Resetting to 'Normal.RTF' does not work

Despite this, on 910, there was a need to update our styles and document look and feel.
So using Word 2007 I updated normal.rtf.

Then I started to go through our model documents and linked documents to update the styles.



Here are some of the questions and issues I have encountered.
Before I go running to Sparx, I'd appreciate any comments and confirmation of them.

I'd find it more useful if the update styles dialogue provided a file open dialogue (eg so I can update from a network location rather than copy first).

When uploaded font size, type face sometimes to not get replaced correctly.

Changes to styles are not reflected as updates to the document view shown in the internal editor.

It is not clear how to force the internal editor to update the display to reflect style changes.

How do you tell the internal editor the update the table of contents after adding more headings?



There are a whole bunch of styles shown (eg the ons the "Char" that do not show in word. Where do they come from? How do I delete them?

Why, when word calls a style "heading 3" does EA call it "heading 3"?

There are a number of Word features that do not appear to be adequately supported, eg for Paragraphs "Don't add space between styles of the same type", "Auto paragraph spacing", and table attributes around auto sizing (eg Table width = 100%).

All these things lead to an unclear and unmaintainable set of document templates and linked documents.

227
Bugs and Issues / Sub packages (be) excluded from Generated reports?
« on: September 20, 2011, 07:45:32 am »
I have a package set to be excluded in Generated Reports.

Would you expect sub packages (and their contents) also to be excluded even if their generated report option is not set to exclude?





228
Bugs and Issues / 9.0 <anonymous> in document generation
« on: May 06, 2011, 01:10:50 pm »
In 9.0 I generate exactly the same document as in 8 and find that all the notes and legends from a diagram are unexpectedly added into the document.
Does anyone know if setting are lost or not retained?


Note my settings are to hide these entities

229
Bugs and Issues / DAO.Recordset [3022]
« on: August 11, 2011, 11:42:35 am »

I'm getting this error when I drag a package into a model document container.
A project integrity check shows nothing wrong.

What can I do, I can't complete a document  

230
Bugs and Issues / 908 crashing with NO messages
« on: July 14, 2011, 06:49:14 am »
EA 908 crashed twice on me within minutes this morning,
once when aligning elements vertically in a diagram, the second time when saving a linked document.

EA produced no error message dialogue.

MORE disturbingly there was no event registered in the system log and visible in the Event Viewer


reported


No black box = no way to reproduce

231
Bugs and Issues / documentation documentation whiteboard diagrams!
« on: June 27, 2011, 08:41:43 am »
Try searching the online EA USer guide for whiteboard, or whiteboard diagrams !

Come on, surely better information can be provided,   pleeaze.

PS How do I draw a line on a whiteboard diagram?
I've dried drag and drop (as for all other entities),
and clicking with the odd hand that appears when the line is selected.


And, crumbs, try searching for line - why can't the search find line (and not baseline etc)

Under toolbox at least I get http://www.sparxsystems.com/enterprise_architect_user_guide/8.0/modeling_languages/elements_used_in_toolboxes.html
but again, no documentation. [smiley=angry.gif]

232
Bugs and Issues / Section breaks in model document templates (9.0)
« on: June 20, 2011, 08:01:31 am »
I have a master document made up of several model documents.
In a model document I want to change the page layout (via the File | Printer Setup) menu in the RTL editor to Landscape.

To do this I need a section break at the start, and at then end of the template document (see image below). (Insert | Insert Break | Section Break)

When I do this the section break at the top appears (in Word) as a page break, and the consequence of this is that all model documents prior appear as landscape.

Has anyone had this problem, or can point me in the correct direction?





233
Bugs and Issues / EA 906 disappears no crash.
« on: June 01, 2011, 07:44:34 am »
One of the most frustrating things to verify is where a program disappears with no crash message. Sometime you cannot be sure you did not click on the close button by accident
(hence my feature request suggestion).

However it is clear to me now that EA 906 is failing without any warning at all.

Fortunately this is confirmed by the system error log


Event Type:      Information
Event Source:      Application Popup
Event Category:      None
Event ID:      26
Date:            1/06/2011
Time:            9:36:00 a.m.
User:            N/A
Computer:      L3AH6BB
Description:
Application popup: Document Patterns - EA: EA.exe - Application Error : The instruction at "0x006ae6e9" referenced memory at "0x00000004". The memory could not be "read".

Click on OK to terminate the program
Click on CANCEL to debug the program

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.


Are you seeing this as well?


And what was I doing.
At the time I had selected a contents of a note in a docked notes window and had clicked for the context menu.
After a pause EA just vanished.

Where Is The BLACK BOX?

234
Bugs and Issues / Forum issues
« on: June 01, 2011, 01:22:40 pm »
Login email address is restricted to 30 characters,
this counts out several EA users in our organisation.



reported

235
Bugs and Issues / Unable to transfer project DBMS to EAP (906)
« on: May 27, 2011, 08:19:18 am »
Version 906. I have set up a project transfer DBMS to EAP, sourece SQL Server connection tests OK,
target EAP opens OK,
log file allocated.

When I click on Transfer nothing happens (no error, no nothing), log file remains empty.

Anyone else seen an issue like this?


236
Bugs and Issues / Imported package cannot be edited (906)
« on: May 27, 2011, 08:22:17 am »
I exported a package (using 906) from an EAP file.
I imported into SQL Server repository.

After import, although unlocked for editing, I cannot change anything (OK buttons etc remain greyed out).

Has anyone encountered this, and got a work around?


237
Bugs and Issues / 9.0 generated html
« on: May 20, 2011, 08:19:58 am »
When opening a file:// of EA 9 generated html it fails to open in Chrome (hangs saying loading) or Firefox (blank page) {latest versions}.
IE 8 works fine.
Opera suggests that you set opera:config#UserPrefs|AllowFileXMLHttpRequest (paste into address) and then works fine.

See also http://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=142089
(thanks Rafael)

238
Bugs and Issues / 9.0 Connectors with notes
« on: May 18, 2011, 09:53:31 am »


How do I remove one of the note connectors.
I can't select them (yes diagram is unlocked, I just added the note).


239
Bugs and Issues / 9.0 Embed picture
« on: May 09, 2011, 10:02:42 am »
In the RTF editor the "Insert | Embed picture..."
requires enhancement


1) the file extensions "jpeg" and "tiff" are not supported, they should be

2) hope a list of file all image types, to make it more usable


reported

240
Bugs and Issues / Using Element filters in Document options
« on: December 10, 2010, 08:06:34 am »
I have created a tag, named "NSI", with a value "Omitted".
I wish to use this in a model document template in the Document Options Element Filter.


Because there are a large number of elements I have added the tag (NSI) only to some of them.
I'd like to use the tags to filter out of the reports elements as follows:
print all elements unless that had a tag "NSI" which has a value "Omitted".

I can't figure out how to specify this to get it to work.
I've been trying the simple case of simply filtering out the elements with a tag value of "Omitted" but I can't even get this to work.


When I use this filter I get the exact opposite of what I wanted, ONLY the elements with the tag value Omitted are included in the document!

The really odd thing about this is that regardless of the condition being set to equals or not equals the same document is generated.

Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 19