Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - imichel

Pages: [1]
1
Uml Process / Attach to Java JVM for sequence diagram?
« on: June 04, 2016, 12:00:08 pm »
Hi all,

Has any one had an success in connecting to a running JVM and then generating sequence diagrams from it?   

Thanks,

Ian

2
General Board / "Failed to find class" in Execution Analyzer Debug
« on: November 15, 2012, 01:06:12 am »
Hi All,

I am trying to connect EA to my running Jboss server and after that generate sequence diagrams as I use the application.  

The instructions in the EA help docs tell me to do 2 major things:

1) Add the agent dll path to my VM args
2) Add the root of the source code to my classpath.

For #1 it is successful because I am able to connect to the process.  For #2, I am getting an error when going to "Debug" which is:

[88796323]      Failed to find class com.path.to.Class

The path which I added to me classpath for #1 points to the directory which contains the "com" folder:

c:\code\myapplication\src

Does any one know what is going on?  

I am using Jboss Developer Studio 3.0 and have added the source location in the Launch Configuration of my server by going to the "Classpath" tab and then added "c:\code\myapplication\src" as a User Entry there.  

I am on version 8.0 of EA, although the DLL that comes with the install says "75" and it is associated to the vm like this:

 -agentpath:"C:\Program Files\Sparx Systems\EA\SSJavaProfiler75"

Thanks,

Ian


3
General Board / Failed to locate source file for class
« on: April 20, 2011, 04:55:47 am »
All,

I am in the process of trying to generate a sequence diagram from a running JVM using EA.  Whenever I add a breakpoint I get the following message in the Output window:

[22917576]      Failed to locate source file for class [path.to.Class];

If I go to this class in my Model I am able to right-click and use "View Source".  In addition I am able to use "Open Source Directory" option and it goes directly to the correct place in my filesystem.

I am thinking that this error is the reason why if I connect EA to the JVM process that the breakpoint isn't hit.

Any thoughts on how I can resolve this error?

Thanks

Ian

4
General Board / How to manage coding updates across diagrams
« on: October 16, 2010, 08:27:12 pm »
All,

I have a class model which was imported from my co-workers local sandbox and reverse engineered.  After a few weeks I have updated the model with some new classes and modified some methods and I want to update the mode he imported.  In order to update the model I selected Code Engineering -> Import Source Directory and then checked "sychronize existing classes".  After the import was complete I see that EA did not overwrite my existing model but created a new namespace of the same name with my new classes.  This is fine as long as I can find out which diagrams reference my Class model.  There are literally hundreds of classes and I don't know which ones are referenced.   I'd like to be able to delete the old namespace and have all diagrams which referenced the old one point to the new namespace.  Is there a way to search for all diagrams which reference any of the classes in my model, without having to click on each model element and "Find References"?  This would take forever.  

Maybe I also did the import wrong, because I was expecting it to "sychronize" with the existing namespace.  I am importing from the same code base, just a different sandbox so I think EA might have gotten confused.  

Any thoughts?

Thanks,

Ian :-X

5
Bugs and Issues / EA Stops Recording After Some Time
« on: December 22, 2009, 01:25:04 am »
All,

I am connecting EA to a running JVM in order to generate sequence diagrams.  Do do this I've placed a "Start Recording" marker in the doGet() method of my servlet and nothing else.  I know that recording has started because I can generate the sequence diagram after 5-10 minutes, but it is incomplete.  Even after waiting an hour the sequence diagram is still stuck in the same spot in the code.  EA is still recording because the "Stop recording" menu item is available.  It seems like EA is hanging or something.  I'm pretty sure its not the code because the last method call in the sequence that I can generate is a a split() method on java.langString, or something similar.

I am thinking that there is some timeout setting in EA or on the JVM for the agent connection that I can change in order to allow EA to listen for extended periods of time to a running process.  Does any one know of a timeout setting I can play with?  

Any one have any other ideas on what could be happening?

Thanks.

imichel

Pages: [1]