Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Moe

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8
91
Uml Process / Import columns from Excel to EA as attributes
« on: December 09, 2020, 01:58:42 pm »
Hello, EA Experts,

I managed to import the below Excel table

https://ibb.co/qWY3q8q

But I need help to import columns A and B as attributes, please see below:

https://ibb.co/sqhP5sc

Thank you!
Mo


92
Uml Process / Sync Excel and EA
« on: December 09, 2020, 01:51:03 pm »
Hello, EA experts,

I can import Excel to EA but after importing, how can I sync EA with the changes made to the Excel sheet?

Thank you so much!
Mo   

93
Uml Process / Two elements with the same name and type in the model
« on: December 07, 2020, 11:32:09 am »
Hello Sparx EA experts,

I have a package that includes an element (class) named "ABC". I created a new package and created a new element (class) and named it "ABC".

I was expecting that Sparx EA would warn me that the model has an element with the same name and that I sould not create an element with the same name of an existing one.

I used to get such notification by default when I was using another modeling tool. Do I need to make any settings to receive such notification? Isn't this how the model should work, no 2 elements with the same type and same name are allowed?

Thank you.
Mo

94
Uml Process / Re: Show class attributes
« on: December 06, 2020, 07:10:34 pm »
Thank you for the additional information, Geert. I reaally appreciate it.

Mo

95
Uml Process / Re: Show class attributes
« on: December 06, 2020, 10:32:56 am »
This is what I suspected after a lot of research. Thank you so much, Geert for confirming my suspicion. It was really driving me crazy.

Is there a source that refrerences which Features (attributes, operations, properties) can be shown on which elements?

Thank you so much.

96
Uml Process / Re: Show class attributes
« on: December 05, 2020, 03:01:48 am »
Thank you for the advice qwerty. I will  :)

After several trials, I observed that I am encountering this issue when using the "Strategy Map” profile. Please see the screenshot in the link and let me know what you think.

https://ibb.co/frPdhv2

Thank you!

97
Uml Process / Re: Show class attributes
« on: December 04, 2020, 11:30:35 am »
Thank you, qwerty for the further clarification.

I nderstood from your comment that MDG might (or do) behave differently than the standard UML and that is the reason for the inconsistent behavior that I encountered (one class shows attributes but the other is not).

I personally liked these ready-made patterns (MDG) and found them very useful and time-saving. It's unfortunate that I could not leverage them the way I was expecting.

These patterns are one of the reason that I am trying Sparx now and wanting to switch from Cameo to Sparx.

Thank you.
Mo

98
Uml Process / Re: Show class attributes
« on: December 04, 2020, 11:12:44 am »
Thank you, Paolo, for trying to clarify this mystery (at least t me, it is).

What does MDG stand for? Probably it's something I need to research to be aware of.

My interpretation for "the Mission object is managed by a separate process" is that the "Mission" object or class is created under the "Strategy Map Diagram" Perspective, and that could be the reason that it does not show attributes. Is my understanding correct?

If my understanding is correct, that could be why I have two classes on the same diagram. One of them displays attributes, and the other one does not display attributes.

Did I get it right?

Again, thank you so much for your time to explain this to me.

Mo

99
Uml Process / Re: Show class attributes
« on: December 04, 2020, 09:28:16 am »
Thank you, q.

What is MDG?

Mo

100
Uml Process / Re: Show class attributes
« on: December 04, 2020, 09:27:29 am »
Hello, Paolo,

Thank you so much for your response.

I double-checked the 2 areas of settings and they are checked.

One thing I tried is to open the file on a nother computer. What I noticed that I can show the attribute of one class but not teh other, Both on the same diagram and both have the same settings <context menu> | Properties... | ELement | Show Compartments | [X] Attributes

Please see the screenshot

https://ibb.co/K60TpLf

Mo

101
Uml Process / Re: Show class attributes
« on: December 04, 2020, 08:23:28 am »
Thank you so much for your response. I've been pulling out my hair since yesterday!

This is a trial version. I am single user. In the welcoem screen, I choose "Ultimate".

I tried to drop the same class in (a) Class diagram (b) Custom Diagram Style Diagram (c) Strategy Map Diagram

In all these cases, I could not show the attributes. Please see the screenshots:

https://ibb.co/190Pn7r
https://ibb.co/WyWhFff
https://ibb.co/wRFGgfr

Please help!


102
Uml Process / Re: Show class attributes
« on: December 04, 2020, 07:20:08 am »
Hello,

I need your help again, please. The attributes disappeared again. When I drop a class from the toolbox then add an attribute, could not display the attributes compartment.

I can see the attribute in the project browser but not on the diagram.

Please see the embedded screesnshot.

https://ibb.co/Zd9HGV7

103
Uml Process / Re: Show class attributes
« on: December 03, 2020, 04:17:50 pm »
Thank you for your response.

My problem is solved. I dropped the element again onto a different diagram (i.e. drop as link, then the attributes finally appeared.

Thank you for the tip regarding adding an imge to a public server. I will make sure to do this next time  :)


104
Uml Process / Show class attributes
« on: December 02, 2020, 08:51:19 am »
Hello members,

I need your help please to figure out how to show the attributes of a class.

In the diagram attached, I copied a class that has a number of attributes. The copied class does not show those attributes. I edited those attributes but I could not show them on the diagram. I can see them in the project browser but not in the class on the diagram.

I used compartment visibility and I checked attributes but that did not work.

Also, how can I add more attributes to the class.

Thank you,
Mo

P.S: I am not sure why I am unable to attach an image to my message?

105
Thank you, @Richard. I apprecaite your input and advice.

Kind Regards.

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8