Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - David Rains (bioform)

Pages: [1] 2 3 ... 6
1
FOUND IT in EA 15.2
Ribbon: start / desktop / preferences/ diagram / general / "Disable fully scoped object names"

2
General Board / Re: Default orientation for activity partition
« on: May 06, 2022, 05:19:53 am »
https://sparxsystems.com/enterprise_architect_user_guide/15.2/modeling/using_element_templates.html

Toward the bottom explains HOW to manage the project templates: ... You can create the Templates Package anywhere in your model; however, it is better to create it in a location that is not likely to be accidentally changed or lost in any project development work.

Set up the Element Templates Package

Thanks as Always Geert!

3
General Board / Re: Default orientation for activity partition
« on: May 06, 2022, 12:06:36 am »
Yeah that would be nice for sure!

4
I am using version 15.2 - I see the NameSpace option to not display, but am looking for related option to suppress the Element Name showing Parent/Child ownership in the name. (Animal:Domesticated:Dog) Dog owned by Domesticated... etc. [Thanks for any help] David

5
Bugs and Issues / Re: Element status colors not displayed in EA V15.2
« on: March 31, 2022, 01:12:19 am »
Yeah that was my issues also - need to turn that option on...

6
Bugs and Issues / Re: Glossary Tool Tip
« on: February 16, 2022, 11:33:17 am »
I do have that option on... and checked term is in glossary... e.g. SBVR and type it into Notes for an Element... automatically underlines it SBVR, but no hover text displayed or note text displayed in status line at bottom of widow?

Running version 15.2 BTW.

Have hard rebooted, and turned feature off, exited... turned feature on. exited... Still same response as above... weird.

==============
Found a reference in another thread that if Direct2d is turned off then that might be the reason?
I am experiencing this on my work desktop at home. Will check my laptop and see if that behavior is also there... Will contact our helpdesk and see if they can determine if Direct2D is turned off.

https://sparxsystems.com/forums/smf/index.php/topic,45793.msg268519/topicseen.html#msg268519
"Eve: From memory when looking into similar reports, it can happen if Direct2D is disabled on your system."


7
Bugs and Issues / Re: Glossary Tool Tip
« on: February 16, 2022, 04:52:02 am »
Follow up on this?
I am using 15.2, and my issue is also that the underlined glossary terms are not showing up on the status bar OR a popup window. I do get a hover finger that does nothing if I click the underlined term.

I have my status bar displayed, but nothing appears - would like to enable the hover text feature as preferred method, but right now not evening seeing the "default" experience.

"It's back!" ;)

8
Sorry, but I just can't seem to find this option again... in version 14...

Okay - Found IT: Start | View | Visual Style | Application | ....  <sigh>

9
Reviving this as I have the same question, but could not find a response...

This looks like it could be handy for storing some option switches for a stereotyped element... then based on the "values" checked (true/false) I will react via a shapescript...
(other solutions but was interested in this approach.... as I was interested in some visual cues...)


10
Okay, so the stereotype package's frame is the exact same size as a default package, so it seems that the frame size is based on the "source" element type.
My only way to achieve my goal with a stereotype package, is to:
   fixedAspectRatio = "true";
   defsize(100,100);

Then after importing the MDG containing the stereotyped package with the shapescript (redrew the image maximizing screen 100 x 100), drag onto diagram (the drawn image is NOW the same size as the frame and manually grab a corner and reduce it's size... of course the font size becomes too small and moves UP... so I increase the FONT and I can live with the name displayed in the middle...

Thanks to KP and qwerty (read through the ShapeScript made Easy again!), Looking forward to checking out the updates on Scripting EA too!

I remember reading about a project/tool to create a point and click to define shape-script commands for shapes... any idea where that was and any status on that?

David 'Biofom' Rains - Dragging BA's into the ReqEng arena 1 project at a time :)

11
I have a similar issue, I am chasing on modifying the default "frame" size of the source element for the stereotyped image created with a shapescript...

Okay, got that working (redrew image to occupy 100X100 in X/Y in shapescript and adjusted shape proportions accordingly) then added...

   fixedAspectRatio = "true";    defsize(100,100);

When loaded via MDG, dragged onto diagram Frame Same size as Image... then used corner to shrink as needed.... changed the font, etc. since it is a package that I stereotype, once I adjusted it... I can't just copy and paste.... have to repeat those steps each time :( Could add some automation code later....


David

12
I have created a custom shape for a stereotype using a shape script, however the size of the "frame" when you click on the element is bigger than the shape. Is there a way to redefine that frame to be closer to the size of the displayed image.

Problem will be when multiple images are displayed on a diagram the selection "frames" will overlap resulting in an unpleasant experience  :o

Am I forgetting a setting within the script or a "_setting" as an attribute of the element?

Thanks,

David (Bioform) Rains - It is good to be back working in EA!  :D

13
I will try that. It was accepted as a bug, and I am now actually creating an MDG instead (in the past I am not creating profiles for other users, just myself). So I have bit the bullet and have started down that path... Partly implementing OntoUML... (1st attempt without model validation, but with constraints on relationship type connectors against stereotype classes)

Just tried to implement constraints on multiplicity of my stereotyped association using the Add Stereotype | Profile Helper (Who new how easy that was!) - Okay, almost everyone else... I was searching for a list of relationship properties.... and thought hey, I wonder.... :)


14
Okay I have verified that my profiles in both 14.1 and 15 create nothing but packages... The XML looks valid to my eyes... (selected parts below)... Not an exhaustive test, but of 7 different element types each of which is NOT a class, they all represent as classes... [going to delete the project and start from scratch...]

<?xml version="1.0" encoding="WINDOWS-1252"?>
-<UMLProfile profiletype="uml2">
<Documentation notes="Party" version="" name="Party" id="3E785814-4"/>
-<Content>
-<Stereotypes>
-<Stereotype notes="" name="memberIn" hideicon="0" borderwidth="-1" bordercolor="-1" fontcolor="-1" bgcolor="-1" cy="70" cx="90">
-<AppliesTo>
-<Apply type="Association">
<Property name="compositionKind" value="none"/>
<Property name="direction" value="Source -> Destination"/>
</Apply>
</AppliesTo>

</Stereotype>
-<Stereotype notes="" name="orgOf" hideicon="0" borderwidth="-1" bordercolor="-1" fontcolor="-1" bgcolor="-1" cy="70" cx="90">
-<AppliesTo>
-<Apply type="Dependency">
<Property name="direction" value="Source -> Destination"/>
</Apply>
</AppliesTo>

</Stereotype>
-<Stereotype notes="" name="MyActor" hideicon="0" borderwidth="-1" bordercolor="-1" fontcolor="-1" bgcolor="-1" cy="70" cx="90">
-<AppliesTo>
<Apply type="Actor"/>
</AppliesTo>
</Stereotype>
....

15
There seems to have been done quite some rework (and again I feel the direction is much better than what hit me in latter versions. One strong point: the WHere Is my Menu (WHIM) is still manifested in EA releases....q.

Yes the UI in v15 does look a bit cleaner and WHIM is always an issue in major releases :) 
My tagged values in my stereotypes are showing up (as pointed out) with the other properties which is nice.. however my issues seems to be worse than I thought... my stereotyped associations are also being implemented as CLASSES?!!
So right now I am unable to produce working MDGs in v15?!!!  Could someone verify if they are having this issue? <going back to v14.1 and see what happens>

Pages: [1] 2 3 ... 6