Author Topic: The elements of a model created from a pattern does not show  (Read 3464 times)

Moe

  • EA User
  • **
  • Posts: 107
  • Karma: +0/-0
  • I'm a lifelong learner
    • View Profile
The elements of a model created from a pattern does not show
« on: January 24, 2022, 11:25:05 am »
Hello, EA experts,

I am trying to create an Amazon AWS model from a pattern but for some reason, after I create the model, the elements does not show.
Few things I tried:
- Restarted the device
- Created the pattern with a new file (to eliminate the the file might be corrupt)
- Used a different machine that has EA
- Tried using a different pattern

Please see the screenshots:
https://ibb.co/7Wrg03T
https://ibb.co/SKWzwtX
https://ibb.co/6gzkCCd

Moe
PhD Student - Systems Engineering

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 12894
  • Karma: +369/-296
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: The elements of a model created from a pattern does not show
« Reply #1 on: January 24, 2022, 11:46:44 am »
It would help if you'd show the properties of the nodes/components or what ever they might be. Just one of them...

q.

Moe

  • EA User
  • **
  • Posts: 107
  • Karma: +0/-0
  • I'm a lifelong learner
    • View Profile
Re: The elements of a model created from a pattern does not show
« Reply #2 on: January 24, 2022, 02:45:02 pm »
I hope this is what you mean.

https://ibb.co/fYVwmcP

I also took a screenshot of how the model looks in the model wizard

https://ibb.co/PNHz5YL

I used the same exact pattern before and it was displayed correctly but I am nit sure what happened to prevent it from displaying this time!
PhD Student - Systems Engineering

Geert Bellekens

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 11937
  • Karma: +465/-33
  • Make EA work for YOU!
    • View Profile
    • Enterprise Architect Consultant and Value Added Reseller
Re: The elements of a model created from a pattern does not show
« Reply #3 on: January 24, 2022, 04:41:06 pm »
Looks like you are missing the correct images library.

Geert

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 12894
  • Karma: +369/-296
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: The elements of a model created from a pattern does not show
« Reply #4 on: January 24, 2022, 10:05:09 pm »
That might be it. Right click the element and look for the Alternate Image (somewhere under Appearance).

q.

Moe

  • EA User
  • **
  • Posts: 107
  • Karma: +0/-0
  • I'm a lifelong learner
    • View Profile
Re: The elements of a model created from a pattern does not show
« Reply #5 on: January 25, 2022, 04:48:24 am »
Thank you, Geert and qwerty. Is there a way to restore the images library?

It's weird. I have older versions (in separate files) of that model pattern and the images appears normally. I tried to export from the older project to the new project but surprisingly the images still disappearing after importing!

The only thing I did recently is that I installed a new Windows 10 on 2 machines, then installed EA 15.2. I am wondering whether the OS has anything to do with that.
« Last Edit: January 25, 2022, 04:52:13 am by Moe »
PhD Student - Systems Engineering

KP

  • EA Administrator
  • EA Expert
  • *****
  • Posts: 2905
  • Karma: +52/-3
    • View Profile
Re: The elements of a model created from a pattern does not show
« Reply #6 on: January 25, 2022, 09:16:07 am »
Is there a way to restore the images library?

Set perspective to AWS and you will find the images under 'Create from Pattern' on the Start Page
The Sparx Team
support@sparxsystems.com

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 12894
  • Karma: +369/-296
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: The elements of a model created from a pattern does not show
« Reply #7 on: January 25, 2022, 09:24:08 am »
IIRC there is an option for the XMI export to include images that needs to be turned on. It's somewhere in EA's option jungle...

q.

Moe

  • EA User
  • **
  • Posts: 107
  • Karma: +0/-0
  • I'm a lifelong learner
    • View Profile
Re: The elements of a model created from a pattern does not show
« Reply #8 on: January 25, 2022, 10:03:26 am »
Thank you, KP. I tried that. I loaded the model from "Create from pattern" and it was loaded without images as shown in the screenshot.

When I set the perspective to AWS and tried to drag and element to the diagram, I got the shown error message.

https://ibb.co/cyC83N6
PhD Student - Systems Engineering

KP

  • EA Administrator
  • EA Expert
  • *****
  • Posts: 2905
  • Karma: +52/-3
    • View Profile
Re: The elements of a model created from a pattern does not show
« Reply #9 on: January 25, 2022, 10:24:05 am »
Thank you, KP. I tried that. I loaded the model from "Create from pattern" and it was loaded without images as shown in the screenshot.

When I set the perspective to AWS and tried to drag and element to the diagram, I got the shown error message.

https://ibb.co/cyC83N6


That's one of the examples. You need to import "Amazon Web Services Images".
The Sparx Team
support@sparxsystems.com

Moe

  • EA User
  • **
  • Posts: 107
  • Karma: +0/-0
  • I'm a lifelong learner
    • View Profile
Re: The elements of a model created from a pattern does not show
« Reply #10 on: January 25, 2022, 10:27:53 am »
From where can I import them?
PhD Student - Systems Engineering