Author Topic: Performance Speed Issues  (Read 1219 times)

TonyC

  • EA User
  • **
  • Posts: 21
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Performance Speed Issues
« on: February 03, 2022, 04:41:58 am »
We're seeing a number of performance speed issues when connected to our networked repositories. Creating diagrams and creating elements on diagrams etc can take between 2 and 25 seconds. We see the busy cursor a lot.

Our set up is remote clients with SQL Server driver, through a dedicated VPN and firewall, to the Azure SQL Server licence database and repository databases.

We don't have Pro Cloud Server installed so we use "Connect to Server" rather than "Connect to Cloud". Would having Pro Cloud Server likely resolve the performance speed issues?

Any general thoughts and ideas would be welcomed. I've raised this with Sparx but am putting it out to the wider forum as well in the hope we can get to a resolution.

Regards,

Tony

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 12841
  • Karma: +367/-296
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: Performance Speed Issues
« Reply #1 on: February 03, 2022, 05:49:11 am »
Well, that config is already a recommended one. You might endeavour the Citrix path which might speed up things. Pretty sure Geert will give much more details.

q.

Geert Bellekens

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 11851
  • Karma: +460/-33
  • Make EA work for YOU!
    • View Profile
    • Enterprise Architect Consultant and Value Added Reseller
Re: Performance Speed Issues
« Reply #2 on: February 03, 2022, 07:03:42 am »
PCS might speed thing up a bit, but not really spectacular.

You get the best performance if your client is close to the database. Since you are already on Azure I guess WVD (Window Virtual Desktop) would be the preferred solution.

Geert

Ron Beernink

  • EA User
  • **
  • Posts: 21
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Performance Speed Issues
« Reply #3 on: February 03, 2022, 08:52:21 am »
Tony, how long have you been running with the local client-cloud server configuration and are these performance issues something new?   We are observing exactly the same and have our EA repository on a SQL server sitting on AWS EC2.   Initially there was only minor performance degradation but more recently it has got a lot worse with a continuous hamster wheel and the application locking up when trying to do simple tasks.  There have been no application software changes and no major changes to the data in the repository.   It would be strange to have an external factor effecting both of us, particuarly if like us you are running the application interface across a dedicated network connection.