Author Topic: Element status colors not displayed in EA V16 RC  (Read 1306 times)

blaisephilip

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Element status colors not displayed in EA V16 RC
« on: March 12, 2022, 01:25:17 am »
Hello everyone,

I have another small issue to report:

Test Setup:
EA Version: V16.0.1603
An .EAPX project exists (created with V15.2) that includes application of model types (Settings-> Model Types-> General Types) and has configured colors to Status values.

After opening the project ...
- in EA V15.2, all colors are displayed correctly in the diagrams. (e.g. Requirement Diagram in SysML)

 - in EA V16.0.1603, no colors are displayed on diagrams, but under Settings -> Model Types -> General Types -> Status the values are present and so are the colors. So just the color style on placed elements in the diagrams is ignored.

Is there any workaround for this?

KP

  • EA Administrator
  • EA Expert
  • *****
  • Posts: 2901
  • Karma: +52/-3
    • View Profile
Re: Element status colors not displayed in EA V16 RC
« Reply #1 on: March 15, 2022, 07:49:42 am »
You might need to go ribbon > Layout > Diagram > Appearance > Show Status Colors. And also make sure you are using a theme that displays shadows.
The Sparx Team
support@sparxsystems.com

blaisephilip

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Element status colors not displayed in EA V16 RC
« Reply #2 on: March 15, 2022, 07:07:24 pm »
Yes, this was the issue. Thanks for the help!

David Rains (bioform)

  • EA User
  • **
  • Posts: 83
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Element status colors not displayed in EA V15.2
« Reply #3 on: March 31, 2022, 01:12:19 am »
Yeah that was my issues also - need to turn that option on...