Author Topic: Generate separate DDL file for each table  (Read 9503 times)

Arun8006

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Generate separate DDL file for each table
« on: February 19, 2024, 11:51:44 am »
Hi all,

I am generating individual DDL script files for each table in my physical data model. But, this options prompts for the table name for each DDL that is being generated.
Can I write a script to automate the process, that is, a script that will take the table name and generate the DDL with same name as that of table? Anyone done it something similar, appreciate your help.

Regards,
Arun 

shimon

  • EA User
  • **
  • Posts: 98
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Generate separate DDL file for each table
« Reply #1 on: February 21, 2024, 05:01:35 pm »
Hi,
If you are willing to go the "Add-in" route, I'll try to find the code that creates DLL's for all classes of a diagram. It was written in C#.
I probably have the installer and code somewhere, but I'm not sure it would be a good idea to use it "as is", as there there were some features that you wouldn't want floating around (adding suffixes to all classes on a diagram etc.) .
I didn't get the Add-in to work on WIN10, so as far as the Organization is concerned, this is an Obsolete work.
Sincerely,
Shimon
P.S. I didn't write the code, I was just responsible for defining what should be done.
 

Arun8006

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Generate separate DDL file for each table
« Reply #2 on: February 28, 2024, 09:11:07 am »
Thanks for the reply, Shimon.
"Add-in" may not be an option for my project.
I'll try if I could write a JS or VB script to get this going.
But would appreciate if someone has already done something similar and can share the code.

Regards,
Arun

 

shimon

  • EA User
  • **
  • Posts: 98
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Generate separate DDL file for each table
« Reply #3 on: March 20, 2024, 09:19:37 pm »
Hi,
I just asked my programmer to convert these CS addins to scripts.
If it works out, I'll try to post them, somehow.
Sincerely,
Shimon