Author Topic: Searching in EA  (Read 2192 times)

pepices

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Searching in EA
« on: January 19, 2024, 05:06:37 am »
Hello all. I'm a newbie with the tool (more ARIS experienced) and now I'm working in searching tasks for identifying duplicate object instances (archimate based, business functions and so on, TOGAF stuff) in EA. Since I need to deal with hundred of repos in my workspace, do you know if any product searching feature allows to you to search only in a selected repository (extended search when you use the tool search in all the repos, and I cannot manage it). If some automated script exists would be great.
Thousand thank you all!

Juan, Spain

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 13525
  • Karma: +395/-300
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: Searching in EA
« Reply #1 on: January 20, 2024, 03:28:20 am »
The definition of duplicate is somewhat vague. However, you can create a SQL search e.g. with a COUNT clause to find duplicates.

q.

EA_enthusiast

  • EA User
  • **
  • Posts: 172
  • Karma: +0/-0
  • I'm a lifelong learner
    • View Profile
Re: Searching in EA
« Reply #2 on: January 20, 2024, 04:02:04 am »
Juan,
I had a similar question recently. I came across this add-on. I have not tried to use it for this specific problem, but I think it has a feature for funding duplicates.
https://www.eateamworks.com/
Thank you to all the contributors who spread their knowledge and experience!

pepices

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Searching in EA
« Reply #3 on: January 20, 2024, 04:34:16 am »
Thank you so much qwerty, your comments and support are so much appreciated. Maybe I didn't explain clearly. My use case is that I need to use extended search for looking for an artifact named 'Perform_software_development' as an example. When I use the product searching interface, the search is done over ALL repositories in my connection, and I'd like to fix the searching scope to only one of them, is this possible?

Thousand thank, one more time. Best regards,

Juan

pepices

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Searching in EA
« Reply #4 on: January 20, 2024, 04:36:49 am »
Thank you so much #EA_enthusiast, I'll give a look on that and let you know.

Best regards,

Juan

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 13525
  • Karma: +395/-300
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: Searching in EA
« Reply #5 on: January 20, 2024, 07:56:02 am »
Yes, you can limit a search in query using the #branch macro which returns the package ids of the currently selected package.

e.g.
Code: [Select]
SELECT
o.ea_guid AS CLASSGUID, o.Object_type AS CLASSTYPE, o.name, o.Object_type AS Type, o.Stereotype, pkg.name AS [Package Name],
o.modifiedDate AS Modified, o.note AS [Notes]
FROM
  t_object o, t_package pkg
WHERE
pkg.Package_id in (#Branch#)
AND o.name like '#WC#<Search Term>#WC#'

You can add a COUNT clause to limit the result to those which occur multply.

q.

DeBAAT

  • EA User
  • **
  • Posts: 54
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Searching in EA
« Reply #6 on: January 22, 2024, 06:00:00 pm »
For deduplication, I use the open source IDEA add-on (see https://data-docent.nl/ideaen.aspx).